Duško Pijetlović (©VK Novi Beograd)
Duško Pijetlović (©VK Novi Beograd)

Spektakl na Novom Beogradu: Vujasov drim-tim udara na srpskog i regionalnog šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.10.21. | 13:37

Od 19.45 na bazenu "11. april" Radnički iz Kragujevca predvođen Milošem Ćukom izvagaće se sa superstarovima

Monopol Partizana prvo je prekinula Crvena zvezda, ali niju dugo potrajala sjajna generacija. Crno-beli su se ubrzo vratili na tron, a njihov pad iskoristio je Šabac, a zatim i Radnički iz Kragujevca. Ambiciozni Novi Beograd predvođen Vladimirom Vujasinovićem sklopio je drim-tim s namerom da se na kraju sezone ime još jednog kluba ugravira na nacionalni trofej, ali i pokupi pehare na svim frontovima.

Duelom Radničkog i Novog Beograda zatvoren je prošlogodišnji šampionat Srbije. Kragujevčani su u finalnoj seriji Superlige slavili 2:1 u seriji, regionalnoj tituli pridodata je i prva nacionalna. Rodilo se tom prilikom rivalstvo, koje preti da postane moderni derbi srpskog vaterpola.

Izabrane vesti

Današnji duel na bazenu “11. april” od 19.45 biće prvi od nekih desetak okršaja Novog Beograda i Radničkog. Kuglice na žrebu za Ligu šampiona spojile su srpske predstavnike u elitnom društvu, a Kragujevčani i Novobeograđani će odmeriti snage na startu grupne faze Lige šampiona. Odigraće timovi Vladimira Vujasinovića i Uroša Stevanovića dve utakmice u kratkom vremenskom intervalu - sastaće se ponovo već za deset dana.

Nika Šušiašvili (©VK Novi Beograd)Nika Šušiašvili (©VK Novi Beograd)

Za obe ekipe ovo će biti prvi pravi veliki izazov u novoj sezoni. I jedni i drugi su upisali ubedljive pobede u šampiona - Novi Beograd posle dva kola ima spektakularnu gol-razliku 55:4, a Radnički mu je prvi pratilac sa podjednakim brojem bodova i gol-razlikom 33:13.

„Ovo je praktično prva tvrđa utakmica koju ćemo igrati. Radnički je sigurno najveći rival sa kojim ćemo se susretati ove sezone, imaju odličnu ekipu i po svemu sudeći, mnogo ćemo utakmica igrati sa njima i u Ligi šampiona i u domaćem prvenstvu i Kupu. Ovo je tek početak, opipavaćemo puls jedni drugima i videćemo ko će na kraju da izađe kao pobednik. Nadam se da ćemo to biti mi“, rekao je Gojko Pijetlović.

Golman Gojko Pijetlović jedan od od petorice zlatnih Delfina koji su uoči početka aktuelne sezone pojačali Novi Beograd. Na bazenu “11. april” usidrili su se i Duško Pijetlović, Dušan Mandić, kojem je dodeljena uloga kapitena, Nikola Jakšić i Strahinja Rašović.

Velike promene je doživeo Novi Beograd, promenjen je skoro kompletan tim (u klubu ostao najbolji strelac Draško Gogov). Pored pomenute petorke tim Vladimira Vujasinovića u ovu sezonu ušao je jači za Grka Angelosa Vlahopulosa, brazilskog golmana Pedra Fernandesa, Viktora Rašovića, Đorđa Vučinića, Radomira Drašovića i perspektivnog crnogorskog centra Miroslava Perkovića.

Svi u Novom Beogradu nadaju se da će tribine bazena “11. april” biti dupke pune.

„Nadamo se da će tribine biti pune. To je plus za svaku utakmicu i nama to daje vetar u leđa. Očekujem dosta ljubitelja vaterpola i nadam se da će uživati u jednom kvalitetnom meču“, istakao je Gojko Pijetlović.

Marko Radulović (©VK Radnički Kragujevac)Marko Radulović (©VK Radnički Kragujevac)

U odnosu na prošlogodišnju finalnu seriju, sastav Radničkog iz Kragujevca nije se preterano menjao. Srpskog i regionalnog šampiona napustio je samo Strahinja Rašović, a u Kragujevac su stigli hrvatski centar Josip Vrlić i Miloš Ćuk, koji je minule sezone bio član Novog Beograda.

„Prvi derbi ove sezone i sigurno prvi pravi ispit za nas. Biće to veliki izazov za našu ekipu. Imali smo period priprema više od dva meseca i mislim da spremno dočekujemo utakmicu. Oni su ekipa koja je jedan od najvećih favorita, ne samo kada je reč o domaćim takmičenjima već i u Evropi. Pred nama je težak ispit i osnovni cilj nam je da vidimo gde se nalazimo u odnosu na njih, kao na jednu vrhunsku ekipu i na čemu treba da radimo ove godine“, objasnio je Miloš Ćuk i dodao:

„Što se tiče pripreme za utakmicu bilo je malo kompleksnije u odnosu na prva dva kola, s obzirom na to da je Novi Beograd ekipa sa mnogo dobrih pojedinaca i sigurno ćemo na mnogo više detalja morati da obratimo pažnju“.

Ulaznice za ovaj vaterpolo spektakl, koji će predstavljati reprizu prošlogodišnjeg finala Super lige i uvertiru za duel ova dva tima u Ligi šampiona, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Tickets-a i na blagajni SC “11. april”, kao i onlajn preko sajta www.tickets.rs. Cene ulaznica su 300 dinara za trbine N i G, dok za tribinu B treba izdvojiti 500 dinara.


tagovi

VK Novi BeogradVK Radničkivaterpolo SrbijavaterpoloVladimir VujasinovićUroš StevanovićGojko PijetlovićMiloš ĆukDušan MandićStrahinja RašovićDuško PijetlovićNikola Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara