Najnovije vesti
Sudbine
umro marko živić glumci oproštaj

"Mačak, pa gde ode?" Glumci se opraštaju od Marka Živića, a slika sa Bjelom tera suze na oči

Glumac Marko Živić preminuo je danas u 49. godini nakon teške borbe sa korona virusom, a glumci i svi oni koji su voleli i pratili njegov rad opraštaju se emotivnim porukama preko društvenih mreža.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
zivic Foto: Instagram, Aleksandar Slavković / RAS Srbija
zivic
Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Među prvima se ogasio Stefan Radonjić koji je uz crno belu fotografiju preminulog glumca poručio: "Mačak, pa gde ode?"

Marijana Mićić na Instagram je objavila fotografiju preminulog kolege. "Maki, dragi", napisala je ona i stavila tužan emotikon. Andrija Milošević oprostio se od kolege i prijatelja preko Instagrama.

"Večeras ću igrati, ovu komediju i za tebe moj druže. I aplauza deo, podelićeš sa Nešom, kao što smo nekad delili ruže", napisao je Andrija, dok se Dragan Bjelogrlić oprostio preko fotografije na kojoj je zagrljen sa glumcem, a obojica imaju široke osmehe.

Upravo ova slika mnogima je naterala suze na oči jer je Marko upamćen po tome da je bio veliki šaljivdžija, uvek spreman za smeh i lepu reč.

- Krhka i ranjiva duša. Nežan i čudesno drag. Upečatljiv i zanimljiv u svakoj ulozi, od najmanje do najveće. Sarađivali smo mnogo i voleli se. Njegov Martini u predstavi "Let iznad kukavičjeg gnezda" je jedna od najlepših i najnežnijih uloga ikada odigranih na beogradskim scenama. Dobijao je ovacije publike posle svake predstave. Mogao je još mnogo toga. Otišao je nepravedno rano. Moj dobri Marko - kazao je Dragan Bjelogrlić za "Blic" povodom smrti glumca.

Pročitajte još

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević poručio je za "Blic"da će uspomenu na glumca uvek čuvati:

- Velika tragedija. Izgubili smo našeg Marka... Bio je simbol radosti života, uvek nasmejanog dečačkog izraza, plenio je svojim šarmom i lakoćom življenja. Ostale su divne uloge ali nazalost i one brojne neostvarene u vremenu koje nije dočekao. Otišao je prerano i tiho, skromno kako je i živeo... Uvek pažljiv da nekoga ne uvredi i plemenit da svakome pomogne. Mnogo će nedostajati svima nama u BDP- u, a verujem i svim kolegama i publici širom regiona. Čuvaćemo zauvek uspomenu na našeg Marka - poručio je on, a od kolege se oprostio i glumac Saša Joksimović.

Gordan Kičić je podelio zajedničku fotografiju, uz koju je poručio:

- Dragi moj … Putuj… Voli te batica.

Oprostila se i Dušica Jakovljević koja je poručila da se danima nadala da će glumaac ipak biti bolje:

- Bili smo najjača i najzabavnija ekipa ikada... Ništa me toliko nije pogodilo kao jedina vest koju prethodnih dana nisam želela da čitam u novinama. Kao da je to bila neka ružna bajka u čiji sam srećan kraj verovala. Dragi Marko, daj ispričaj neki onaj tvoj glupi vic koji smo skandirali, pa izađi na scenu, bar još jednom... Čuvaj se tamo gore, pa zavrti neki novi krug Audicije.

Pročitajte još

O Marku Živiću Milica Milša je govorila kroz suze.

"Ne znam šta da kažem, ovo je sada zaista prestrašno. Marko je bio mlad čovek i ovo je tragedija koja stvarno nije smela da se desi. Marko i ja se znamo skoro 30 godina, malo manje... Igrali smo zajedno u pozorištu i na televiziji, privatno smo bili mnogo dobri prijatelji... Strašno je šta se dešava, ne mogu ovu informaciju da podnesem. Ne mogu ovo više, odbijam da prihvatim, ne želim", rekla je za "Kurir".

"Jedan divan, dragi kolega. Jedno srce od čoveka - čovek koji mrava ne bi zgazio. Jedan glumac koji je uvek bio nasmejan. Kad god bismo se sreli to je uvek bio neki smeh i takav bezazleni, širok otvoreni smeh. Divno smo se zezali i provodili kad god bismo se bilo gde našli - u pozorištu, van pozorišta, na setu. Izgubili smo mnogo dragih ljudi u poslednje vreme, ali ovaj odlazak Marka Živica mi je jako teško pao. Užasno je, baš mi je žao. Žao mi je što se i mnogo napatio", rekao je Mima Karadžić za Kurir..