"Večeras ću igrati ovu komediju i za tebe, druže moj", poznati se opraštaju od Marka Živića FOTO

Glumac Marko Živić preminuo je danas u 49. godini.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 14.10.2021.

19:46

Foto: Printscreen/Tv Prva

„Danas je u Beogradu preminuo prvak našeg pozorišta Marko Živić. Hvala mu za sve i večna mu slava. Dragi Marko, zauvek ćeš biti sa nama“, saopštilo je Beogradsko dramsko pozorište (BDP).

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević izjavio je večeras da je Marko Živić bio simbol radosti života i da je njegov odlazak velika tragedija.

"Marko je plenio svojim šarmom i lakoćom žviljenja sa uvek nasmejanim dečačkim izrazom lica. Ostale su divne uloge iza njega, ali nažalost i one brojne neostvarene u vremenu koje nije dočekao. Otišao je prerano i tiho, skromno kako je i živeo", rekao je Radivojević za Tanjug.

On je dodao da je Marko Živić bio uvek pažljiv, sa merom u komunikaciji da nekog ne uvredi, a istovremeno plemenit da svakom pomogne.

"Mnogo će nam Marko nedostajati. Svima u BDP, a verujem i kolegama i publici širom regiona, čuvaćemo zauvek uspomenu na našeg Marka", rekao je Radivojević. Glumac Dejan Jelača nije krio tugu zbog odlaska kolege.
"Javiše mi da si otišao pre sat vremena, zašto tako brzo, Živče....? Znači, nema više smeha, našeg... Brate......", napisao je na svom profilu na Instagramu Saša Joksimović
"Jao... Kako se bojim telefona svaki put kad pozvoni. Radila sam sa njim 'Psi laju vetar nosi'. On je bio sjajan glumac i odličan, duhovit prijatelj. Uvek je na snimanju sa njim bilo jako zanimljivo. Toliko sam se rastužila kad sam čula da je bolestan, ali sam mislila da će se izvući. On je tako zdrav dečko bio i mlad. Mentalno sjajan čovek. Žao mi je. Ja ne mogu više, ne znam šta da vam kažem. Ispraćamo te mlade ljude, a ja ostajem. Strašno. Jako mi je žao, bio je sjajan čovek i glumac. Uvek je bio drugačiji i to mi se dopadalo. Velika žalost", rekla je Mira Banjac za Kurir. "Čuo sam pre pola sata i nisam želeo da poverujem da je to istina. Jaoj, uh... Ne znam više šta da kažem, ja sam sa njim imao sreće da radim. Na više različitih projekata smo sarađivali. On je bio jedan izuzetno duhovit čovek i bez njega nijedan projekat više neće biti isti. Mnogo mi je žao,ovo je me baš potreslo, mi imamo divne uspomene. Moje saučešće porodici, ovo je za njih najveći gubitak ali i definitivno za naše pozorište", za Kurir je izjavio Bule Goncić.
"Večeras ću igrati ovu komediju i za tebe, druže moj. I aplauza deo podelićeš s Nešom, kao što smo nekad delili ruže", napisao je Andrija Milošević na Instagramu. "Dragi naš crno-beli druže, želimo da te upamtimo onakvog kakav si bio - sa osmehom na licu, pun ljubavi i žara za svoj voljeni klub!
Pozdravi nam sve velikane gore i zamoli ih da se zaustavimo na ovome, jer mora neko da i ostane ovde, među običnim svetom. Neka te anđeli čuvaju!", od Marka Živića se oprostio i FK Partizan. „Sa dubokim žaljenjem primila sam vest o preranoj smrti vrsnog glumca, Marka Živića. Srpska umetnička i glumačka scena ostale su bez jednog od najznačajnijih dramskih umetnika koji je svojim ulogama obogatio našu pozorišnu i filmsku produkciju. Talentovani glumac ostaće upamćen po svojoj posvećenosti i profesionalizmu, svestranosti, empatiji i dobročinstvu. Čovek, u biti večito dete, koji je u fokus stavljao ljudske vrednosti i brige, bio je prepoznatljiv po svom optimizmu. Pamtićemo i njegov širok osmeh, humor i iskrenost”, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici Marka Živića Glumac Goran Kičić se takođe oprostio od svog kolege.
Kao i Bojana Maljević: "Zbogom Marko, dragi druže"
"Dragi Marko... ne mogu da ti kažem zbogom, neću da ti kažem zbogom, ne prihvatam zbogom! Ne verujem i ne dam ti da odeš dragi moj prijatelju! Marko Živić 1972 -2021", napisala je glumica Milica Milša.
Marko Živić je bio krhka i ranjiva duša, nežan i čudesno drag čovek, kazao je Tanjugu glumac, producent i reditelj Dragan Bjelogrlić povodom odlaska glumca Marka Živića.

Bjelogrlić kaže da je Živić bio upečatljiv i zanimljiv u svakoj ulozi, od najmanje do najveće.

"Saradjivali smo i voleli se mnogo. Njegov Martini u predstavi "Let iznad kukavičijeg gnezda" je jedna od najnežnijih i najlepših uloga ikada odigranih na beogradskim scenama. Dobijao je ovacije publike posle svake predstave", kazao je Bjelogrlić i dodao da je Živić mogao još mnogo toga u profesionalnom smislu i da je otišao nepravedno rano.
"Marko...dobri, divni Marko", napisala je Iva Štrljić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: