Nemanja Vidić i Patris Evra (Reuters)
Nemanja Vidić i Patris Evra (Reuters)

Evra o svađi sa Vidićem: Nismo pričali tri meseca, Fergi je promenio mesta njemu i Riju

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.10.21. | 19:30

"Posle jedne utakmice 'bacio mi je kosku', tada je svima laknulo, a mi smo postali najbolji prijatelji. Vida i ja, mi imamo veoma duboko prijateljstvo."

Sredinom prve decenije 21. veka i početkom naredne Mančester junajted je bio najdominantniji klub Premijer lige. Sa granitnom odbranom i štoperskim tandemom Nemanja Vidić - Rio Ferdinand i bekovima poput Patrisa Evre i Gerija Nevila. U odnosu na Vidića i Evru koji su januara 2006. stigli u klub, Nevil i Ferdinand bili su starosedeoci, a bez obzira na činjenicu da su Srbin i Francuz imali nesiglasice i dug period nepričanja na terenu i van njega, ekipa nija ispaštala.

Evra je pre 15 godina došao na Teatar Snova iz Monaka, Vidić iz moskovskog Spartaka. Zajedničko im je to što tokom ranog perioda u klubu nisu cvetale ruže, odnosno činjenica da nisu uvek baš imali razumevanja jedan za drugog. O tome je pričao i Patris Evra.

Izabrane vesti

"Igrali smo zajedno na terenu, a nismo ni reč progovarali. Nikad mu nisam rekao da se pomeri levo ili desno... On je bio isti takav prema meni i zato je Aleks Ferguson zamenio mesta Rija Ferdinanda i Nemanje Vidića, kako bi Rio igrao na mojoj strani", otvorio je dušu nekadašnji reprezentativac Francuske.

Višemesečnom periodu obostranog ćutanja došao je kraj, a pomenuti dvojac je uspeo da izgradi snažnu prijateljsku vezu.

"To je sve trajalo tri meseca, sve do trenutka kada je prišao posle utakmice i 'bacio mi kosku', tada je svima laknulo, a mi smo postali najbolji prijatelji. Vida i ja, mi imamo veoma duboko prijateljstvo."

Po dolasku u klub, oba defanzivca mučila su se u rezervnom timu Junajteda.

"Došli smo u isto vreme i mučili smo se, igrali smo zajedno za rezervni tim kada nas je trener izbacio na poluvremenu. Vida je rekao da ga zove agent i da mora nazad u Moskvu, dok je moj agent rekao da postoji interesovanje Rome za mene. Patili smo zajedno, ali zato i imam poštovanje prema njemu. Mnogo ga volim, kad god nije radio nešto dobro, uvek bih mu rekao, kao i on meni."

Imali su Vidić i Evra u svojim mančesterskim danima još jednu nesuglasicu i to u poslednjoj sezoni koju su odigrali za engleskog giganta. Te takmičarske 2013/14, srpski štoper je isključen u porazu od Liverpula 3:0, a kada mu je sudija Mark Klatenburg pokazao drugi žuti karton, Vidić je optužio Evru da je on krivac jer ga je zapostavljajući svoje defanzivne zadatke, ostavio izloženim. To je bila sezona pod dirigentskom palicom Dejvida Mojesa na kraju koje je Junajted bio sedmi.

Vidić je u intervjuu posle utakmice odigrane pre više od sedam godina komentarisao tu situaciju.

"Raspravljali smo se među sobom. Ove činimo to više nego ranije jer kada dođu teška vremena, ljudi pokazuju da im je stalo. I dalje smo prijatelji, ali se raspravljamo da bismo postali bolji. Možemo da kažemo takve stvari jedan drugom jer igramo tako dugo zajedno. Nekad takve stvari zabole, ali ako nema rasprave, nije dobro. Imali smo nekih teških trenutaka u svlačionici", svojevremeno je izjavio Vidić.



tagovi

Nemanja VidićPatris EvraMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara