Brnabićeva najavila formiranje radne grupe za praćenje cene energenata

Premijerka Ana Brnabić predsedavala je zajedničkoj sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) i Komisije za kapitalne investicije. Na sednici su analizirani ekonomski pokazatelji u privrednim oblastima koje utiču na BDP, izazovima sa kojima se suočava privreda u narednom periodu, prevashodno poremećaji na tržištu električne energije i prirodnog gasa.

Na sednici su razmatrani potencijalni efekti koje bi rast cene energenata mogao da ima na privredu i industriju, kao i na finalne cene određenih potrošačkih dobara, imajući u vidu da je kompletnom građanstvu i malim privrednicima garantovano snabdevanje, saopšteno je iz Vlade Srbije. 

Ana Brnabić najavila je formiranje radne grupe čiji će zadatak biti praćenje kretanja cene energenata na tržištu, identifikacija mogućih efekata ovakvih kretanja na krajnje potrošače i privredne subjekte, kao i predlaganje mera Vladi Srbije za ublažavanje situacije u koje bi potencijalno mogla da se nađe srpska ekonomija.

Ministar finansija Siniša Mali uveren je da ova energetska kriza neće dugo trajati i da će se tržište stabilizovati, ali da će se efekti osećati dugoročno, uz napomenu da cena električne energije ne utiče podjednako na sve grane privrede, kaže se u saopštenju.

Na sednici je rečeno i da se trenutno radi na nova kapitalna 74 projekata, dok su njih 81 u fazi realizacije. To je, konstatovano je, rezultat rada cele vlade i svih ministarstava, zaključuje se u saopštenju Vlade Srbije.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво