OVOM RUSKOM MEGA TERENCU KANJE VEST NIJE ODOLEO: Dizelaš prolazi kroz vodu, šumu, sneg i led bez muke (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / Kanye West

spremni za apokalipsu

OVOM RUSKOM MEGA TERENCU KANJE VEST NIJE ODOLEO: Dizelaš prolazi kroz vodu, šumu, sneg i led bez muke (VIDEO)

Planeta -

Američke rep zvezde 2 Čeins i Kanje Vest nedavno su sebi kupili ATV, vozilo za sve terene (All Terrain Vehicle) koji bi im pomogao da prežive apokalipsu - Šerp ruske proizvodnje.

Zapravo, ovaj terenac je bio Kanjeov poklon 2 Čeinsu za 43. rođendan, a evo koje karakteristike ima ovo čudo sa pogonom na 4 točka:

Mnogi smatraju da je ovo vozilo savršena terenska mašina za lov, putovanja i pa čak i plivanje, prenosi Raša Bijond. Šerp može da vozi kroz močvare, da lomi led i da „pliva“ preko reka i jezera, a vožnju po neravnim terenima i šumama čini lakom.

Novinari ovog magazina su ga testirali u zimu 2020. godine u ruskoj šumi. Putovanje je počelo prelaskom ledene reke: ATV je "gurnuo nos" pod led, izravnao se i onda polako, ali sigurno, probio put kroz vodenu barijeru prekrivenu tankim slojem leda.

Došavši do suprotne obale, automobil je započeo lagani uspon uzbrdo pod uglom od 45 stepeni. Zadnji deo je uronio ispod leda iza njega i nešto vode je ušlo u kabinu - očigledno je neko samo labavo zatvorio zadnji prozor, naveli su.

Potom su kroz šumu testirali sposobnosti ovog terenca pri prelasku preko prirodnih prepreka: panjeva, oborenog drveća, kamenja.

"I nigde nismo sreli ništa što bi moglo da zaustavi vozilo ili probije gume. Jedini nedostatak koji smo primetili je nedostatak pojaseva ili drugih sredstava za podršku putnika. Osećaj je bio sličan vožnji u oklopnom transporteru ili vojnom KAMAZU" naveli su.

Šerp ima dovoljno prostora za dvoje ljudi da relativno "udobno" spavaju. Osim toga, unutra se nalaze dva električna grejača koji bi vam omogućili da se zagrejete noću ili čak da kuvate hranu u vozilu.

Glavna karakteristika Šerpa su njegove gume ultra niskog pritiska sa posebnim sistemom za ponovno naduvavanje. Unutrašnji računar analizira prepreku koju vozilo mora da savlada i odmah menja pritisak u gumama, omogućavajući mu da savlada kamenje, oboreno drveće ili izleti na vodu.

Osim toga, ima 1,5 -litarski dizel motor sa maksimalnom brzinom od 45 km / h na kopnu i 6 km / h u vodi. Šerp je težak 1,3 tone i nosivosti 1.000 kg.

Ima rezervoar za gorivo od 60 litara i vredi napomenuti da vozilo troši mnogo goriva - oko 3 litre dizela na sat. Zato ćete morati da kupite dodatne kante goriva koje se mogu skladištiti u vozilu.

Početna cena za Sherp počinje od 50.000 dolara, a za prilagođenu "personalno" verziju može dostići 150.000 dolara.

Kurir.rs / rbth.com, Foto: Youtube prtscr / Kanye West

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track