Zbog krađe ranca napuštaju teritoriju; "Odlučili su se za drugu opciju"

Zaposleni u američkoj ambasadi u Moskvi, osumnjičeni za krađu ranca, odlučili su se za napuštanje ruske teritorije.

Izvor: B92

Subota, 09.10.2021.

23:40

Zbog krađe ranca napuštaju teritoriju;
Ilustracija: Shutterstock/Nana_studio

To je potvrdila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kako je danas objasnila Zaharova za Jutjub kanal "Solovjev lajv”, rusko Ministarstvo spoljnih poslova poslalo je notu ambasadi SAD u kojoj je predložilo da se osumnjičenim diplomatskim službenicima oduzme imunitet i dozvoli da učestvuju u sudskom procesu, ili da odmah napuste Rusiju.

“Kako sam razumela, oni su izabrali drugu opciju.", naglasila je ruska zvaničnica, prenosi TAS S.

Ona je rekla i da ukradeni ranac nije vraćen njegovom zakonitom vlasniku i da je očigledno nešto u njemu privuklo njihovo interesovanje.

Prema rečima portparola moskovske policije Vladimira Vasenina, muškarac je policiji prijavio da mu je ranac sa ličnim stvarima ukraden iz kafića u centru Moskve.

Štetu je procenio na 209 dolara, a tri zaposlena američke ambasade, koji rade na administrativnim i tehničkim poslovima su identifikovani kao osumnjičeni, a svi oni su, kako se navodi, pripadnici američkih marinaca starosti od 21 do 26 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: