Mandić: Aktuelna vlada eksperata nije dala rezultate 1Foto: printscreen

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera članice vladajuće crnogorske koalicije Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavio je danas da aktuelna vlada eksperata nije dala rezultate i ništa od onoga što se očekivalo, i da je zato nužna njena rekonstrukcija.

On je na Televiziji Crne Gor najavio da će 10. oktobra biti održan novi sastanak, na kojem će parlamentarna većina pokušati da približi stavove i posle koga će se znati je li rekonstrukcija i dalje opcija ili će da se bira druga vlada.

„Mi sada imamo ubedljivu parlamentarnu većinu koja je za to da se napavi rekonstrukcija Vlade, koja bi podrazumevala poštovanje demokratskih standarda“, rekao je Mandić.

On je podsetio je da je prva namera DF bila da se bira nova Vlada, ali da je koalicija oko Demokratske Crne Gore bila protiv toga i da su insistirali na rekonstrukciji postojeće.

Mandić je istakao da je aktuelna Vlada ostala bez podrške parlamentarne većine već u maju, i da politička kriza u Crnoj Gori traje „već dugo“.

„Kroz 200 dana DF i čitava koalicija Za budućnost Crne Gore nije ocenila dobrom ocenom učinak Vlade, posebno nakon smene minsitra Vladimira Leposavića i nepotpisisvanja Temeljnog ugovora (sa SPC). Stopa nezaposlenosti je 24,5, što znači da je svaki četvrti građanin bez posla. Nalazimo se u teškoj poziciji a imamo obavezu prema građanima koji su za nas glasali“, dodao je Mandić.

On je istakao da DF želi da se postigne dogovor oko jače vlade i bolje sloge unutar parlamentarne većine.

Crna Gora je danas više podeljena nego ranije, ocenio je još dan od lidera DF.

„Moramo da vodimo računa o ljudima koji su nas glasali, kao što opozicija vodi računa o svojim glasačima“, dodao je Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari