Svet

Pijani Turčin satima pomagao spasiocima u potrazi – za samim sobom

pijani-tucin-nestanak

Jedan pijani Turčin proveo je nekoliko sati pomažući u traženju nestale osobe pre nego je shvatio da grupa za potragu i spašavanje zapravo traži – njega, javlja Daily mail, pozivajući se na turske medije. List dodaje da se on slučajno pridružio grupi za potragu poslatoj da ga traži.

Bejhan Mutlu, koja živi u Inegolu u severozapadnoj provinciji Bursa, nestao je u utorak. Njegova porodica upozorila je vlasti nakon što se nije vratio kući sa pića sa prijateljima i nije uzvraćao telefonske pozive.

Zvaničnici su rekli da je Mutlu (50) zalutao u šumu i da prijatelji nisu mogli da ga pronađu, izvestio je turski medij “Daily Sabah”. Grupa za potragu poslata je u to područje i gospodin Mutlu ih je sreo u šumi, navodi se u izveštaju.

Tragači, navodno, nisu imali pojma da je gospodin Mutlu čovek koga su tražili i on se pridružio grupi nekoliko sati pre nego što se “pronašao”. Izveštaji kažu da je gospodin Mutlu postao svestan da je on bio ta osoba koju je tražila grupa nakon što su počeli da uzvikuju njegovo ime.

Lokalne vlasti su uzele izjavu od gospodina Mutlua pre nego što su se odvele kući gde se “pronađen” vratio svojoj porodici.

Tek kada je jedan od spasilaca uzviknuo njegovo ime, a Mutlu odgovorio: ‘Ovde sam’, shvatili su do kakva je zabune došlo.

Jedan od spasilaca odveo ga je u stranu da bi se uverio da je zaista reč o čoveku kojeg traže. Mutlu mu je potvrdio da jeste, ali i dodao da je vrlo uplašen pošto će se se njegova porodica i sela spasilačka ekipa ljutiti na njega.

Navodno je rekao: ‘Nemojte biti previše strogi prema meni. Otac će me ubiti.’

Spasioci su ga potom odvezli do kuće.

Ovo nije prvi ovakav slučaj. Naime, godine 2012. azijska turiskinja koja je nestala na Islandu pronađena je u istoj toj grupi koja je za njom tragala i to nakon što nije prepoznala vlastiti opis koji je objavila policija.

Ladno, al standard: Kako izgleda život vozača GSP-a koji u Švedskoj vozi kamion

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

707 Shares
707 Shares
Share via
Copy link