Najnovije vesti
Vesti Politika
Bečić: Jedini put je REKONSTRUKCIJA VLADE, sve drugo je izdaja građana

Bečić: Jedini put je REKONSTRUKCIJA VLADE, sve drugo je izdaja građana

Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je da je jedini put rekonstrukcija Vlade, te da bi sve drugo značilo izdaju izborne volje građana.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Aleksa Bečić Foto: screenshot
Aleksa Bečić

On je u emisiji "Argumenti", na Televiziji Crne Gore, istakao da svi očekuju stabilizaciju parlamentarne većine, te da će i nakon eventualne rekonstrukcije, Vlada poštovati sporazum, koji je prethodio njenom izglasavanju.

Bečić veruje i da će uskoro biti nastavljeni razgovori između predstavnika stranaka vlasti i premijera.

“Jedan je jedini put, a to je rekonstrucija Vlade, sve drugo, ulaženje u neke druge aranžmane, značilo bi izdaju izborne volje građana Crne Gore”, kazao je Bečić i dodao da se nada da će narednih dana brzo početi dijalog premijera i predstavnika parlamentarne većine.

Pročitajte još

Bečić ističe da je potrebno da se uđe u proces rekonstrukcije Vlade kako bi je osnažili, stabilizovati parlamentarnu većinu i jače i odlučnije i krenuli u nove reformske promene.

- U svim prethodnim mesecima sam se trudio da doprinesem spuštanju tenzija kako bi se odustalo od ekstremno krajnih političkih pozicija, bilo onih koji su insistirali na rušenju 42. vlade i rušenju premijera Krivokapića, bilo same vlade i premijera, koji su u jednom trenutku možda smatrali da nema potrebe za promenama - kazao je Bečić.

Istakao je da je pokazana dobra volja, sklonost ka racionalnim i razumnim rešenjima, te da je Demokratski front (DF) odustao od rušenja Vlade, a premijer izrazio spremnost da se uđe u proces rekonstrukcije.