OCENE - PARTIZAN: Marković i dalje pravi razliku, Popović postaje adut, Rikardovo slabo veče

Vreme čitanja: 4min | čet. 30.09.21. | 21:08

Zdjelar imao i bolje dane

ALEKSANDAR POPOVIĆ 7 - Kako vreme odmiče Popović od talenta, preko pouzdanog golmana polako postaje adut Partizana. Siguran na visokim loptama, uvek maksimalno koncentrisan, a odbranio je i sjajan udarac Vasiljeva u drugom poluvremenu. Crno-beli definitivno ne moraju da lome glavu oko golmana za naredni period.

MARKO ŽIVKOVIĆ 6,5 - Igrao je Partizan uporno po desnoj strani, pa je Živković imao vremena i prostora da se razmaše. Mogao je i bolje, pogotovo u prvom poluvremenu. U drugom mnogo više na polovini rivala, samo što ga centaršutevi, tamo gde je najjači, nisu služili, završavali su daleko od Rikarda. Jednom se lepo ubacio u sredinu, probao šut sa pozicije ispred šesnaesterca, koji nije došao do mreže.

Izabrane vesti

IGOR VUJAČIĆ 6 - Što se tiče postavljanja, zatvaranja, skok igre, tu je skoro sve bilo na mestu. Problem je skoro svaka lopta koju Vujačić pokušava da distribuira iz poslednje linije. Imao je četiri-pet ozbiljno loših rešenja, koja su mogla da koštaju Partizan i morao bi da počne da bira jednostavnija rešenja.

NEMANJA MILETIĆ 6,5 - Svestan je bio Miletić da nije dugo igrao i da je iznenada dobio šansu, te samim tim nije "filozofirao" na terenu. Posao je odradio korektno, dobar u skoku, sa sigurnim oslobađanjem od lopte.

IVAN OBRADOVIĆ 6 - Skoro da Partizan nije ni koristio levu stranu u napadačkim akcijama, a Stanojević je poslao na teren Obradovića kojem je ofanziva drugo ime. Zaboravljen u većem delu meča, u odbrani neiskorišćen. U odbran bez nekih ozbiljnijih problema.

SAŠA ZDJELAR 6,5 - Posle dugo, dugo vremena jedna od slabijih partija Zdjelara. Ušao je loše u utakmicu, sa nizom grešaka kako u pasu tako i u postavljanju, mučio se u prvom poluvremenu da pronađe pravog sebe. U drugom delu dosta bolji, agresivniji i dalje nedovoljno tačan, ali je podigao čvrstinu u sredini Partizana.

 MILOŠ JOJIĆ (do 82.) 6,5 - Nema centimetra terena koji večeras nije zgazio Jojić, svuda ga je bilo, od pokrivanja u odbrani do presinga na protivničkog golmana. Ali, lopta ga i dalje nedovoljno sluša. Bez kvalitetnog pasa unapred, koji otvara šanse, rešava utakmice...

LAZAR MARKOVIĆ (do 82.) 7,5 - Kao što je na Kipru promašio šansu, a Menig iz odbitka postigao gol, tako je Marković večeras, na vrlo sličan način, načeo Floru. Posle toga i uz malo pomoć gostiju je duplirao i svoj i timski saldo i rešio utakmicu, spakovao crno-belima tri boda u džep. I dalje je sposoban da napravi razliku na evropskim utakmicama, nosi najveće zasluge što je Parni valjak jednom nogom u prolećnoj fazi takmičenja.

BIBARS NATHO (do 62.) 6,5 - Silom prilika, jer je Flora udvajala Zdjelara, Natho je morao duboko da se vraća, do štopera, da bi pokretao napade Partizana i tu je gubio dosta snage i poziciju za igru. Podelio je u napadu dve-tri odlične lopte, spojio Meniga sa gol šansom, ali sve u svemu od njega se uvek očekuje više.

KVINSI MENIG (do 62.) 6 - Igrač koji bi trebalo da pravi razliku na terenu bio je gotovo odsutan sa utakmice. Promašio je dobru priliku koju mu je spremio Natho i to je manje-više bilo sve od njega. Dva-tri pokušaja prodara, dve-tri ispomoći u odbrani, međutim, daleko je to od, recimo, njegove igre protiv Spartaka.

RIKARDO GOMEŠ (do 89.) 6,5 - Nije ovo bilo veče golgetera Partizana. Nije ni imao neke brojne prilike, dve solidne šanse su mu se ukazale i nije ih iskoristio. Ima i on pravo na "slobodan dan". Jedino što ostaje zamerka da i dalje preteruje u želji da reši sve sam, makar i na silu, glavom kroz zid.

IZMENE

DANILO PANTIĆ (od 62.) 6 - Očekivalo se da će da proba da stavi tačku na utakmicu kvalitetima koje ima, tačnim i lucidnim pasom ili udarcem s distance, a odigrao je nekako uzdržano, stegnuto, kao da mu je zadatak bio da smiri igru. U tih poslednjih 20-25 minuta Partizan gotovo da nije ni zapretio.

NEMANJA JOVIĆ (od 62.) 6 - Još jedan igrač koji može u potezu da napravi razliku, da pocepa protivničku odbranu potezom, međutim, nije toga bilo večeras. Jedan solidan pokušaj iz nedovoljno izgrađene pozicije za šut i to je bilo sve.

FILIP HOLENDER (od 82.) - Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ (od 82.) - Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

NIKOLA TERZIĆ (od 89.) - Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

TRENER ALEKSANDAR STANOJEVIĆ  6,5 - Dobio je Partizan utakmicu, rezultatski je to izgledalo kao čista rutina, ali činjenica je da crno-beli nisu blistali na terenu. Ušli su u meč smušeno, nesigurno, bez kapi krvi, trunke agresivnosti, međutim, uspeli su da daju dva gola i praktično u prvom delu reše meč. Flora je neočekivano dosta bila na polovini crno-belih, uspevala i da zapreti, čak je i prva imala ozbiljniju šansu na utakmici. Da li je Parni valjak energetski pao ili je čuvao u dobroj meri snagu i municiju za Kruševac, to je pitanje čiji odgovor zna samo Stanojević. Ali, ovo nije bio Partizan sa njegovim rukopisom na koji smo navikli.


tagovi

oceneAleksandar StanojevićMarko ŽivkovićIgor VujačićNemanja MiletićLazar MarkovićKvinsi Menig

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara