Ronald Kuman (©Reuters)
Ronald Kuman (©Reuters)

Šampion je Kumanova poslednja šansa, a tradicija mu ne ide u prilog

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 18:07

Derbi sa Atletikom presudan za ostanak Holanđanina na klupi Barselone

S utakmicom manje, ali i pet bodova zaostatka za vodećim Real Madridom nalazi se Barselona na tabeli Primere posle nepunih sedam kola. Možda to i ne bi bio toliko dramatičan učinak imajući u vidu odlazak Lea Mesija i turbulentan period u kom je klub bio poslednjih godinu dana, ali nula na bodovnom saldu posle dva meča Lige šampiona ozbiljno žulja sve u glavnom gradu Katalonije.

Posle očekivanog - mada ne baš tako rutinskog - poraza od Bajern Minhena kod kuće (0:3), usledio je debakl u Lisabonu. Benfika je slavila 3:0, a mogla i ubedljivije, što je definitivno upalilo alarm na Nou Kampu, iako je već neko vreme jasno da mnogo toga ne štima u ekipi.

Izabrane vesti

SUBOTA, 21.00: (1.95) ATLETIKO MADRID (3.50) BARSELONA (4.40)

Jasno, glavni krivac je trener, međutim, dobiće Ronald Kuman još jednu šansu da sačuva posao. Španski mediji redom pišu da je na sastanku predsednika Đoana Laporte i njegovih najbližih saradnika odlučeno da Holanđanin vodi ekipu u derbiju sa Atletiko Madridom iduće subote (21.00), a onda sledi novi sastanak.

"Rezultat će suditi Kumanu, a ne Laportina usijala glava", piše Mundo Deportivo pozivajući se na izvore u klubu.

Navodno, rukovodstvo Barselone želi da vidi hoće li povratak Ansua Fatija i Pedrija u tim doneti napredak u igri. Ukoliko ga ne bude i pobeda nad aktuelnim šampionom izostane, gotovo sigurno sledi rastanak...

To što njegov tim igra u gostima, a on zbog isključenja protiv Kadiza ponovo neće moći da sedi na klupi, nisu jedini problemi za Kumana uoči predstojećeg derbija.

Holandski trener u prethodih pet duela sa Jorgandžijama ima samo jednu pobedu. Ostvario ju je u sezoni 2007/08. sa Valensijom, u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja. Bilo je 1:0 za Slepe miševe, dok je u revanšu Barselona pobedila 3:2 na svom stadionu, pa je Valensija prošla u polufinale zahvaljujući golu više u gostima, a kasnije i osvojila trofej.

Pre tih mečeva, takođe u januaru 2008, Kumanova Barselona je u prvenstvenom okršaju izgubila od Atletiko Madrida 0:1, baš kao i prošle sezone u Madridu, dok je u Barseloni bilo 0:0. U prva tri duela rival Holanđaninu bio je Havijer Agire, a prošle sezone, kao i u subotu, naravno, Dijego Simeone.

Videćemo hoće li uspeti da pronađe način da nadmudri Argentinca, čiji je Atletiko u sezonu takođe ušao slabije od očekivanog, pa je trenutno na četvrtom mestu sa tri boda manje od gradskog rivala Reala. U prošlom kolu pretrpljen je prvi poraz, od Alavesa, ali je atmosfera popravljena pobedom u Milanu 2:1.



tagovi

BarselonaRonald Kuman

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara