Banja Luka

"Mace, gradske face" nastupaju u Banjaluci

"Mace, gradske face" nastupaju u Banjaluci
Foto: Annette Meyer/Pixabay | "Mace, gradske face" nastupaju u Banjaluci

BANJALUKA - Svi ljubitelji mačaka imaće priliku da se pridruže trećoj revijalnoj izložbi "Mace, gradske face", koja će biti održana u subotu od 12 do 14 časova u TC "Delta planet" u Banjaluci.

Pored izložbe, posjestioci će moći da čuju i savjete veterinara o zdravstvenoj njezi mačaka, kao i groomera, koji će govoriti o njezi mačje dlake.  

Biljana Gagić Jevđović, organizator ovog događaja, kaže za "Nezavisne"  da će biti  izloženo oko 20 mačaka, među kojima i vrste Maine coon, britanska kratkodlaka, kao i naša domaća mačka, koja je veoma rasprostanjena na ovim područjima.

"Izložba ima za cilj promociju odgovornog vlasništva, skretanja pažnje na mačke kao kućne ljubimce sa određenim potrebama, a sve kako bi se riješio problem velikog broja mačaka na ulicama", dodaje Gagić  Jevđovićeva.

Prema njenim riječima, ova izložba će biti revijskog tipa, gdje će posjetioci moći da razgledaju mačke, da razgovaraju sa njihovim vlasnicima, a nakon toga i da  glasaju  za najljepšu macu Republike.

Dodaje da će biti organizovano i udomljavanje mačaka preko  Udruženja za zaštitu životinja "Vardi", čiji volonteri će dovesti oko 10 mačaka koje su vakcinisane i spremne za novi dom.

"Svi koji žele da budu vlasnici imaju mogućnost da na ovoj izložbi to i ostvare", kazala je Gagić Jevđovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije