Foto: AFP
Foto: AFP

Debakl Barselone: Kumanova raspuštena četa ne zna gde udara, Benfika spremila zahvalnicu Holanđaninu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.09.21. | 22:54

Katalonci poraženi u Lisabonu (0:3), Levandovski nema nameru da stane

Dno ponora ka kojem stremi Barselona se ne nazire, iako pad traje sada već i predugo. Potvrdila je to večeras Benfika savladavši Katalonce 3:0 i tako zadavši bolan udarac već prilično uzdrmanoj četi Ronalda Kumana.

Uprkos činjenici da ni u poslednjem periodu Mesijeve ere tim sa Kamp Noua nije bio ni blizu izdanjima iz najsjajnijih dana, konstantnim turbulencijama od rastanka sa Argentincem nema kraja, a šamar u Lisabonu, nakon niza packi od Atletik Bilbaa (1:1), Bajerna (0:3), Granade (1:1) i Kadiza (0:0), mogao bi da predstavlja i poslednji pod komandom holandskog trenera.

Izabrane vesti

Nedeljama, pa i mesecima unazad Kuman je na meti kritičara koji ne mogu da se pomire sa bledim izdanjima Barselone, te je upravo zato duel u Lisabonu bio okarakterisan kao potencijalna prekretnica za Katalonce i njihovog šefa struke.

Uprkos značaju utakmice, gosti su katastrofalno ušli u meč i već u 3. minutu poklekli pred Darvinom Nunjezom. Urugvajski napadač u slalomu je iza sebe ostavio defanzivce Barselone i matirao Ter Štegena.

Loš početak učinio je pritisak pod kojim su Katalonci još intenzivnijim iako su gosti preko Luka de Jonga i Pedrija pokušali da ekspresno anuliraju zaostatak.

Neplanirani rasplet primorao je Kumana da reaguje i već u 33. minutu izvrši prvu izmenu ukazavši šansu Gaviju umesto Pikea, međutim mladi tim sa čak tri tinejdžera (Gavi, Balde i Demir) nije uspevao da pronađe put do mreže Portugalaca.

Odlučni u nameri da pokvare planove gostiju i nanesu im drugi poraz u grupnoj fazi, igrači Benfike u nastavak su ušli veoma disciplinovano, ne libeći se da zaustave rivala na putu ka Vlahodimosu čak ni po cenu žutog kartona. Disciplinovani tim Žozea Žezusa strpljivo je čekao je priliku da drugim golom praktično u potpunosti slomi rivala, a uzdahe publike na Da Lužu izmamio je Nunjez u 52. minutu pogodivši stativu.

Ono što nije pošlo od ruke Nunjezu početkom drugog dela igre, uspeo je Rafa Silva 17 minuta kasnije. Portugalski ofanzivac spretno je reagovao u pesnaestercu rivala i odbijenu loptu posle udarca Žoaa Marija prosledio iza leđa Ter Štegena.

Druga lopta u mreži srušila je sve nade Katalonaca, a nokaut uzdrmanom rivalu zadao je Nunjez sa bele tačke u 79. minutu, a najstrožoj kazni prethodilo je igranje rukom Desta.

Tri gola u mreži zvučnog rivala nisu bila povod da Benfika uspori u završnici a ubedljiviji poraz prekršajem nad Ramosom za drugi žuti karton sprečio je Garsija i tako upotpunio katastrofalno veče španskog kluba.

Za rezliku od Katalonaca čija se agonija nastavila porazom u lisabonu Bajern je rutinski savladao Dinamo Kijev (5:0) i tako očuvao prvo mesto u Grupi E. Bavarci su put do pobede trasirali već u ranoj fazi utakmice sa dva pogotka Roberta Levandovskog koji je dodatno popravio već odavno impresivnu statistiku. Fenomenalni Poljak mrežu gostiju je načeo golom sa bele tačke u 12. minutu nakon što je Sergej Sidročuk igrao rukom u svom šesnaestercu, a prednost je udvostručio u 27. minutu nakon kontre i odlične asistencije Tomasa Milera.

Golgeter minhenskog tima tako je stigao do 119. pogotka na poslednjih 100 utakmica, odnosno do 41. gola u 2021. godini potvrdivši još jednom da je trenutno najbolji svetski centarfor.

Posao koji je počeo Levandovski, u drugom poluvremenu pogocima su dovršili Serž Gnabri, Liroj Sane i Maksim Čupo-Moting.

LIGA ŠAMPIONA - 2. KOLO

Sreda

GRUPA E

Bajern - Dinamo Kijev 5:0 (2:0)

/Levandovski 12, 27, Gnabri 68, Sane 74, Čupo Moting 87/

Benfika - Barselona 3:0 (1:0)

/Nunjez 3, 79p, Silva 69/



tagovi

Ronald KumanRobert LevandovskiDinamo Kijev

Obaveštavaj me

Barselona
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara