©Reuters
©Reuters

Čuda su tu da se ponavljaju! Šerif napravio istorijsku senzaciju u Madridu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 28.09.21. | 22:49

Projektilom Sebastijana Tila u 90. minutu sjajna ekipa Jurija Verniduba srušila najtrofejniji evropski klub - 2:1

Malo nije pravedno da se o Šerifu i dalje govori kao o nekakvom fudbalskom čudu, ali ovo što još uvek u Evropi ove sezone radi ekipa Jurija Verniduba deluje zaista čudesno. Šampion Moldavije nakon dva odigrana kola grupne faze Lige šampiona ima svih šest bodova, pošto je nakon pobede nad Šahtjorom u Tirasolju, večeras ondneo sva tri boda i sa Santijago Bernabeua, protiv slavnog Real Madrida - 2:1 (0:1).

Za to je bio zaslužan fenomenalni Sebastijen Til, čijij je projektil u 90. minutu bukvalno pocepao mrežu ispred koje je stajao nemoćni Tibo Kurtoa. U prethodnom napadu kolosalnu priliku nije uspeo da iskoristi Luka Jović, koji je dobio odličan centaršut sa desne strane od Rodriga, ali mu je pokušaj sa ivice peterca osujećen u poslednjem trenutku. Srpski napadač je dobio idealnu priliku da se dokaže Karlu Anćelotiju, ali je još propustio svojih pet minuta.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Šefir koristi svojih pet minuta slave i pomera istorijske granice. Ekiša Jurija Verniduba je ponovo odigrala onako kako mora protiv favorizovanih protivnika. Strpljivo se i organizovano branila, imala je dosta sreće u pojedinim trenucima, ali je apsolutno zaslužila da lutrija bude na njenoj strani. Real Madrid je napadao tokom čitave utakmice, ali njegovi naleti nisu bili nezaustavljivi. Sve vreme je bilo jasno da Šerif može da odgovori na pravi način ukoliko se stvori prilika za tako nešto.

Gosti su ponovo idealno otvorili utakmicu. Poveli su golom Džasura Jahšibojeva u 25. minutu, koji je odlično ispratio kontranapad svog tima i postao prvi uzbekistanski strelac u elitnom takmičenju. Zanimljivo, univerzalni bek Kristijano da Silva Leite je nakon dve asistenciije protiv Šahtjora, upisao i treću.

Realovi napadi su se posle primljenog gola dodatno intezivirali, ali se još u prvom poluvremenu razbranio Jorgos Atanasijadis. Grk je prvo zaustavio udarac Karima Bezeme u 31. minutu, a potom i onaj Edena Azara pet minuta kasnije, pa je bilo jasno da Ančeloti u drugom poluvremenu mora dodatno da pojačava svoju navalu, ali je to učinio tek nakon izjednačujućeg pogotka Karima Benzeme u 65. minutu. Prethodno je ogroman pritisak na protivničku odbranu, ali i arbita Lorensa Vizera napravio Vinisijus Žunior. Četiri minuta pre izjednačenja Brazilac je pokušao da iscenira kontakt sa protivničkom odbranom, pa nakon gledanja VAR snimka nije bilo penala. Ipak, ubrzo je dobio ono što je želeo. Za to je u ogromnoj meri bio zaslužan neoprezni Edmund Ado, koji ga je udvojio, pa je došlo do kontakta, koji je Belgijanac, posle novog gledanja snimka, ipak dosudio. Odgovornost je preuzeo Karim Benzema, pa Atanasijadis ovoga puta nije mogao ništa.

Ančeloti je odmah zaigrao na sve ili ništa. Na terenu su se našli Toni Kros, Luka Jović, Luka Modrić i Rodrigo, pa su naleti na gol Moldavaca dodatno uvećani. Ipak, to je postepeno uvećavalo mogućnosti da Vernidubov tim odgovori iz kontranapada. Jedan takav mogao je skupo da košta Kraljevski klub još u 72. minutu, kada je Bruno zatresao mrežu domaćina, ali je posle gledanja snimka ustanovljeno da se nalazio u ofsajdu u trenutku kada mu je upućena lopta sa levog krila.

Jednu od najvećih šansi u finišu meča za domaći tim propustio je Luka Modrić, koji je u 75. minutu ušao u peterac iskosa sa leve strane, snažno šutirao, ali je lopta direktno u glavu pogodila istrčalog Atansijadisa. Ključni trenutak se dogodio u pomenutom 89. minutu, kada Jović nije krunisao upotrebljiv centaršut Rodriga, pa je ta lopta postala lak plen za grčkog čuvara mreže, a onda se razvio napad iz kojeg je postavljen konačan rezultat utakmice.

David Alba je uspeo bez većih problema da počisti jednu loptu ispred Traorea, ali je ona pala pravo na ivicu kaznenog prostora gde je bio usamljen Sebastijan Til. Odlični vezista iz Luksemburga reagovao je bez oklevanja i projektilom iz prve doneo istorijsko slavlje ovom potpuno nestvarnom timu. Realu u nadoknadi nije bilo dovoljno ni to što je Vizer meč produžio gotovo osam minuta, pošto konkretne opasnosti za Anatasijadisa u tim trenucima nije bilo.

Šerif će do kraja grupne faze takmičenja napasti osminu finala Lige šampiona, što bi predstavljalo novi istorijski poduhvat. Svi elementi za to već postoje, pošto Vernidubov tim nakon dva kola ima pet bodova više od trećeplasiranog Intera i četvrtplasiranog Šahtjora. Slede dva obračuna sa Nerazurima, prvo u Milanu 19. oktobra, a onda i u Tiraspolju 3. novembra.

GRUPA D

Šahtjor - Inter 0:0

Real Madrid - Šerif 1:2 (0:1)

/Benzema 65pen - Jakšibajev 25, Til 90/



tagovi

Šerif

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara