Region

0

Zaev: Neprijatna dešavanja na Kosovu, rešenje tražiti dijalogom

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

Zaev: Neprijatna dešavanja na Kosovu, rešenje tražiti dijalogom

Izvor: Beta/AP/Boris Grdanoski

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ocenio je danas "neprijatnim" poslednja dešavanja izmedju Srbije i Kosova, apelujući da se "odvrate" svi koji na taj način šalju loše poruke, i dodao da rešenje treba da se traži dijalogom.
 
"Neprijatna su dešavanja koja smo videli na Kosovu. Neprijatna su dešavanja koje gledamo izmedju dve zemlje. Možemo samo da apelujemo da se odvrate sve strane, pa čak i gradjani, nepoznati ili bilo ko, a na ovakav način šalju loše poruke u regionu", rekao je Zaev na zajedničkoj konferenciji sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen (von der Leyen).
 
Premijer Severne Makedonije je istakao da "kao poštovalac dijaloga i razgovora, gradjenja prijateljstva, ostaje pristalica svakog oblika gde lideri sede za stolom i razgovaraju o mogućim rešenjima".
 
"Nadam se da će ceo naš region dominantno sediti za stolom i razgovarati o svim mogućim rešenjima", rekao je Zaev.
 
Odgovarajući na pitanje kako dešavanja na Kosovu i Srbiji utiču na inicijativu "Otvoreni Balkan", Zaev je rekao da zemlje Balkana koje teže članstvu u Evropskoj uniji, treba da iskoriste sve mogućnosti za razgovore, partnerstvo, kao i za bilateralnu i multilateralnu saradnju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR