Većina uhapšenih dilera u velikoj međunardnoj akciji pripadnici kavačkog klana

Većina od 61 procesuirane osobe zbog šverca droge, u akciji Evropola "Musala", pripadnici su tzv. kavačkog klana, piše podgorički Dan.
Većina uhapšenih dilera u velikoj međunardnoj akciji pripadnici kavačkog klana
Foto: Pixabay
Pozivajući se na slovenačke medije, list piše da je upravo slovenački ogranak kavačkog klana onaj koji čini većinu procesuiranih u ovoj akciji.
 
"Evropol je predstavio detalje međunarodne operacije u kojoj je učestvovalo osam zemalja. Najviše je prijavljeno u Sloveniji - to je slovenački deo klana Kavač", pišu slovenački mediji.
 
U ovoj međunarodnoj operaciji podneta je 61 krivična prijava protiv osumnjičenih iz balkanskog narkokartela koji je Evropu preplavio kokainom, saopšteno je iz Evropola.
 
Uhapšeno je njih 23, a među njima ima i državljana Crne Gore. Među njima je i državljanin Crne Gore sa boravištem u Novom Sadu.
 
Tokom dve godine zaplenjeno je 2,6 tona kokaina, 612.000 evra, 324 kilograma marihuane, devet luksuznih vozila i pet motocikala.
 
Kako objašnjavaju iz Evropola, kriminalna organizacija delovala je u više država a sastojala se uglavnom od kriminalaca iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.
 
Kako je izgledalo hapšenje možete pogledati OVDE.
  • pera

    28.09.2021 17:26
    ..
    (nevezano:) BIA raspisuje konkurs u novinama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.