Читај ми!

Istorija trajno zabeležena - oprema Eme Radukanu iz Njujorka u Teniskoj kući slavnih

Nakon što je postala prva kvalifikantkinja koja je osvojila grend slem titulu, oprema koju je mlada britanska teniserka Ema Radukanu nosila tokom turnira u Njujorku izložena je u Međunarodnoj teniskoj kući slavnih.

Teget suknja i crveni teniski dres u kojem je Ema Radukanu ispisala istoriju tenisa dobili su svoje mesto u Međunarodnoj teniskoj kući slavnih u Njuportu u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Hvala Emi što je donirala svoju upečatljuvu opremu našoj kolekciji. Čast nam je da je prva kvalifikantkinja koja je osvojila grend slem doprinela tome da naša postavka bude još atraktivnija", objavila je Kuća slavnih.

Britanska teniserka je postala prva kvalifikantkinja u istoriji tenisa koja je osvojila grend slem titulu pošto je u finalu ovogodišnjeg Ju-Es opena pobedila Kanađanku Lejlu Fernandez 2:0 u setovima.

Radukanu je na putu do titule u Njujorku, računajući i kvalifikacije, pobedila deset protivnica i nijednoj nije prepustila ni set.

Pred ovogodišnji Ju-Es open, bila je 150, a pred Vimbldon 338. teniserka na svetu.

Ema je sada 22. druga na WTA listi i očekuje se njen povratak na teren, ali i objava nove saradnje nakon što je nedavno, samo dve nedelje nakon velikog uspeha, otpustila trenera Endrjua Ričardsona.

"Teško je voditi takve razgovore, ali potreban mi je neko sa više iskustva, neko koje prošao sve ovo i ko radio je sa igračicama koje su bile u situaciji u kojoj sam ja sada", objasnila je Radukanu svoju odluku.

Britanka je sa Ričardsonom počela da radi u julu, posle Vimbldona, na kojem je pokazala da nije bez razloga dobila specijalnu pozivnicu organizatora u domovini.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво