Hitna: 50

Protekla noć u Beogradu bila je relativno mirna, kažu iz Hitne pomoći.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.09.2021.

06:20

Hitna: 50
zx6r92/depositphotos

Dežuralo je 20 ekipa plus jedna pedijatrijska, a bilo je ukupno 123 intervencije, od čega 8 na javnim mestima, međutim nije bilo ozbiljnijih saobraćajnih nezgoda niti povređenih učesnika u saobraćaju.

Noć je obeležena velikim brojem kovid pacijenata, a ekipe hitne pomoći su, prema rečima dežurnog lekara, obavile ukupno 50 interkliničkih transporta u kovid bolnice.

Ekipe hitne pomoći intervenisale su nekoliko puta i zbog slučajeva intoksikacije alkoholom na javnim mestima, a svi takvi slučajevi zbrinjavani su na odeljenju toksikologije VMA.

Protekle noći se javljao veliki broj Beograđana koji su žalili na različite simptome, a brojni hronični kardiovaskularni pacijenti pitali su lekare za savet zbog bola u grudima i drugih tegoba.

Povećan je bio i broj poziva astmatičari i hipertenzičari, ali i onih koji su se raspitivali za simpome prehlade i kovida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: