Tekst objavljen: 26.09.2021 12:00        


U okviru završnih priprema pred grejnu sezonu, koja prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u Gradu Beogradu zvanično počinje 15. oktobra, JKP Beogradske elektrane će obavljati funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počev od petka, 1. oktobra, do nedelje, 10. oktobra

Beogradske elektrane 1. oktobra počinju sa testiranjem daljinskog grejanja


U tom periodu, biće provereno funkcionisanje toplotnih izvora koji pripadaju Beogradskim elektranama, odnosno 14 toplana, 22 kotlarnice i jednog obnovljivog izvora energije, saopštile su Beogradske elektrane.

Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, čime se uporedo proverava funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih grejnih instalacija, kako bi proizvodna i distributivna postrojenja što bolje bila pripremljena za predstojeću grejnu sezonu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Iz Beogradskih elektrana naglasili su da funkcionalne probe nisu, takozvane, tople probe i ne podrazumevaju početak grejne sezone, odnosno isporuku toplotne energije potrošačima.Zbog toga je građanima iz Beogradskih elektrana poslat apel da ne upućuju reklamacije Dispečerskom centru ukoliko im radijatori nisu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladnom-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
grejanje grejna sezona beogradske elektrane Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana