Budućnost se mučila, ali pobedila 1.foto: Srdjan Stevanovic

Jedan od najboljih timova ABA lige u prvom kolu savladao borbeni FMP – 82:72.

Podgoričani su dominirali u prvom poluvremenu, čak imali plus 13 pre kraja prvog poluvremena (36:23), ali su u druge dve četvrtine morali ozbiljno da se preznoje protiv FMP-a d bia sačuvali već viđenu pobedu na startu ABA lige – 82:72 (26:20, 20:17, 18:22, 18:13).

Beogradski sastav je polako smanjivao rezultatski minus, da bi ča u 32. minutu, trojkom Tasića, prvi put poveli na meču u Crnoj Gori (66:68). Domaćinov trener Aleksandar Džikić je u tom trenutku odlučio da sa parketa izvede Kobsa i šansu pruži Petru Popoviću, što se ispostavilo kao pun pogodak.

Crnogorski organizator igre dao je neke ključne poene, uz to je pogodio sva četiri šuta za dva poena. Na ruku Budućnosti išle su i brojne greške protivnika u poslednja tri minuta, jer su na 74:72 za Budućnost čak četiri puta izgubili loptu. Ostavši tako bez realne mogućnosti da izbegnu poraz.

U domaćem timu su najbolji bili Kobs (18 poena) i Sili (13 p, 6 skokova), dok su se u redovima FMP-a istakli Džouns (13p) i Nerandžić i Nevels, koji su uz 12 poena imali i po pet skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari