0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga/ KK Budućnost

BUDUĆNOST SAVLADALA FMP, SLEDI DERBI KOLA PROTIV ZVEZDE: Trebaće im još vremena da se uigraju!

Objavljeno: 26.09.21 u 21:36

Na kraju su odneli važnu pobedu.

Košarkaši Budućnosti su uspešno započeli novu sezonu u ABA ligi. Savladan je FMP iz Železnika rezultatom 82:72, a izabranike Aleksandra Džikića već u narednom kolu očekuje put u Beograd na susret sa Crvenom zvezdom.

Podgorička ekipa je u prvom poluvremenu prvo stigla do 16:8, a potom i do 36:23, ali su Panteri uspeli da se vrate u igru. Delovalo je da je Budućnost još uvek neuigrana, a ne treba zaboraviti da su ovaj meč propustili Džejkob Vajli i Danilo Nikolić.

FOTO: ABA liga/ KK Budućnost

FMP je čitavo drugo poluvreme bio dostojan protivnik, uspeli su da priđu na 74:72, ali nije bilo snage za pobedu. Petar Popović i Di Džej Sili su pogodili kada je to bilo najpotrebnije, dok su se gosti malo pogubili u završnici.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Džastin Kobs sa 18 poena, a zanimljivo je da nije zabeležio niti jednu asistenciju. Sili je ubacio 13, Popović 12, dok se Rid zaustavio na 11 poena. Na drugoj strani, Džons je predvodio Pantere sa 13 poena, a Nevels ga je pratio sa 12.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter