SMS strelac u rimskom derbiju, Pedro se osvetio Murinju

Fudbal 26. sep 202120:03 0 komentara
Lacio
Marco Rosi - SS Lazio/Getty Images

Fudbaleri Lacija u velikom gradskom derbiju šestog kola prvenstva Italije pobedili su Romu rezultatom 3:2.

Ekipa Mauricija Sarija ostvarila je treći trijumf u sezoni i sa 11 bodova ma deobi je petog mesta sa Atalantom, dok je Vučica upisala drugi poraz u poslednja tri meča i ima bod više.

Lacijali su poveli u 10. minutu drugim golom u sezoni Sergeja Milinković-Savića. Srpski reprezentativac sjajno je reagovao na asistenciju Felipea Andersona i glavom matirao Ruija Patrisija.

Sergeju je to bio 38. pogodak u Seriji A i na večnoj listi srpskih strelaca izjednačio se sa Sinišom Mihajlovićem. Ispred su samo Adem Ljajić sa 48 i Dejan Stanković sa 51 golom. Vladimir Jugović i Dušan Vlahović su upisali po 31 pogodak.

Domaći tim je u 19. minutu već duplirao prednost, a strelac je bio doskorašnji igrač Vučice – Pedro. Iskusni Španac je ispratio kontru svog tima i posle dodavanja Ćira Imobilea preciznim udarcem po zemlji po drugi put matirao portugalskog čuvara mreže.

Tridesetčetvorogodišnjem napadaču to je bio prvi pogodak u sezoni.

Na odmor se otišlo sa rezultatom 2:1, a strelac za Romu bio je Ibanjez. Reagaovao je i trener gostiju Žoze Murinjo koji je gestikulirao rukama pokazujući navijačima Lacija da se smire, da ima još vremena…

Nastavak utakmice na Olimpiku doneo je još dva pogotka. Raspoloženi Anderson je u 63. minutu golom krunisao sjajnu kontru Lacijala, a i ovoga puta asistent je bio Imobile.

Konačan rezultat u velikom gradskom derbiju postavio je Žordan Veretu u 69. minutu iz penala.

Lacio u sledećem kolu gostuje Bolonji, a Roma dočekuje Empoli.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!