E, ovo već liči na nešto: Barsa u svom elementu, vratio se Fati posle godinu dana i dao gol (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.09.21. | 18:10

Nije Levante pravi reper, ali Kataloncima krenulo nabolje...

E, ovo već liči na nešto. Nije Barselona još onakva kakva bi navijači voleli da bude, ali iskorak u odnosu na poslednjih nekoliko utakmica definitivno je napravljen. Zlobnici će reči kako bolje ide bez Ronalda Kumana. U redu, namestilo se da je najbolja partija u sezoni došla bez holandskog stručnjaka na klupi - odradio prvi od dva meča suspenzije zbog isključenja u Kadizu - međutim to je sada najmanje važno za Barsino nastojanje da se pre svega rezultatski stabilizuje, a sve kako bi uspešno izgurala jedan od najtežih trenutaka u klupskoj istoriji.

Mnogo emocija večeras na Nou Kampu. Posle 323 dana pauze zbog teške povrede konačno je zaigrao najtalentovaniji igrač katalonskog velikana Ansu Fati. Stigao je najbolji produkt La Masije u poslednjih nekoliko godina i gol da postigne, pa su i rezultat i sve ostalo nekako ostali u drugom planu. Ali ipak da registrujemo: Barselona - Levante 3:0!

Izabrane vesti

Dopadljiv fudbal, golovi (i dalje je to ispod očekivanog nivoa, posed, popsvečenost u defanzivi, intenzitet, energija, želja i ambicija... Sve je to krasilo današnji trijumf protiv slabašnog rivala iz predgrađa Valensije i dolazi kao melem na ranu posle burne nedelje, prožete depresijom i lošim vibracijama.

Priredila je Barsa lepu žurku za blizu 40.000 navijača. Sve je kulminiralo uslaskom pomenutog Fatija koji je dočekan mešavinom olakšanja i velike nade, a uz gromoglasne aplauze.

Svesni su svi da Ansu Fati ne može preko noći da uđe Mesijeve kopačke, ali ako se od nekoga očekuje da narednih godina bude klupska identifikacija onda je to taj momak.


Fati je povratnički gol postigao u prvom minutu sudijske nadoknade. Prihvatio je loptu skoro na centru, krenuo direktno na gol, bio čak malo i sebičan, međutim sve se završilo kako je sanjao prethodnih meseci tokom rehabilitacije...

O samoj utakmici ne treba trošiti previše reči. Levante u prvih 45 minuta nije prišao šesnaestercu domaćina, pa tako nije zabeležio nijedan jedini udarac ka golu?! Takva dominacija Barselone nije se dogodila još od 2009. godine dok je na klupi sedeo Pep Gvardiola.

Dva brza gola odsekala su noge gostima (Depaj sa penala koji je skrivio naš Radoja i prvenac Luka de Jonga), izgledalo je posle toga da su se uplašili katastrofe i tek su povremeno i vrlo bojažljivo prelazili na polovinu rivala.

Opustili su se malo u finišu, pa je tako njihov prvi udarac na gol zabeležen desetak minuta pre kraja.

Barsa je utakmicu završila sa 20 udaraca ka golu Levantea i 70 odsto poseda lopte.

S ovakvom igrom narednih nedelja možemo očekivati i golovima mnogo bogatije utakmice Kumanovog sastava.

ŠPANIJA 1 – 7. KOLO

Subota

Alaves - Atletiko Madrid 1:0 (1:0)

/Lagardija 4/

Valensija - Atletik Bilbao 1:1 (0:0)

/De Sousa 95 - Martinez 68/

Sevilja - Espanjol 2:0 (1:0)

/En-Nesiri 13, Mir 88/

Real Madrid - Viljareal 0:0

Nedelja

Majorka – Osasuna 2:3 (2:1)

/Rodrigez 11, Ninjo 45 – Kote 9, Perez 58, Martinez 89/

Barselona - Levante 3:0 (2:0)

/Depaj 7pen, L. De Jong 14, Fati 90+1/

18.30: (1,70) Rajo Valjekano (3,70) Kadiz (5,90)

18.30: (1,50) Real Sosijedad (4,20) Elče (8,00)

21.00: (1,85) Betis (3,50) Hetafe (5,00)

Ponedeljak

21.00: (1,70) Selta (3,80) Granada (5,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Barselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara