Vučić razgovarao sa Boreljom o situaciji na Kosovu: "Poštovaćemo sve sporazume"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom o situaciji na Kosovu.
Vučić razgovarao sa Boreljom o situaciji na Kosovu: "Poštovaćemo sve sporazume"
Foto: 021.rs
"Srbija će nastaviti da poštuje sve sporazume koje je potpisala, sve međunarodne pravne propise i nastaviti da pruža podršku regionalnom miru i stabilnosti uprkos neodgovornom, neozbiljnom i kriminalnom ponašanju prištinskih vlasti", rekao je Vučić.
 
Vučić je sa Boreljom razgovarao telefonom, a visoki predstavnik tom prilikom pozvao je na strpljenje, očuvanje mira i nastavak dijaloga u Briselu, saopštila je pres služba predsednika.
 
Borelj je ranije pozvao i Beograd i Prištinu na bezuslovno deeskaliranje situacije na severu Kosova i Metohije, hitnim povlačenjem specijalnih policijskih jedinica i uklanjanjem blokada puteva.
 
"Kosovo i Srbija moraju da pronađu rešenja za smirivanje situacije i dogovore se o daljem putu. EU će aktivno podržavati ove napore. I Kosovski i srpski lideri u potpunosti su odgovorni za sve rizike po bezbednost i blagostanje lokalnih zajednica i na Kosovu i u Srbiji", rekao je Borelj.
  • Keka

    27.09.2021 11:55
    @Лиманац
    Kosovo je predato 1999te "pobedom nad NATO" i "gubitnickim sporazumom iz Kumanova". Da citas Webera znao bi sta je deinicija drzave. Al nije lose biti na vlasti manipulisuci naciJonalizmom "Kosovo je Srbija"
  • Јое

    27.09.2021 08:28
    Само да питам
    "Poštovaćemo sve sporazume"
    Да ли ћете поштовати и резолуција СБ УН 1244 и Кумановски споразум и вратити 1000 српских војника на КиМ?
  • pobogu

    26.09.2021 21:55
    Crna Ivana, pa kud "vučić" malim slovom, ode ti karijera...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija