Predrag Rajković (Foto: AFP)
Predrag Rajković (Foto: AFP)

Rajković skrštenih ruku pratio čerupanje Kanarinaca, Mecu pobeda u derbiju začelja

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.09.21. | 16:59

Tri meča osmog kola Lige 1 odigrana su u terminu od 15.00, a viđeno je čak 10 pogodaka

Fudbaleri Remsa su savladali Nant kod kuće i upisali tek drugi trijumf u sezoni. U naizgled izjednačnoj utakmici, presudila je bolja realizacija domaćina, koji je svoje šanse znalački koristio. Kanarinci su sa druge strane samo dva puta ozbiljno pripretili reprezentativcu Srbije Predragu Rajkovića, jddnom su ga savladali. Od preostalih 10 šuteva gostiju, samo je jedan iziskivao intervenciju bivšeg golmana Crvene zvezde - 3:1.

Nije uspeo Rajković da prekine tradiciju u duelima sa Nantom, pa je i u četvrtom okršaju sa Kanarincima morao da vadi loptu iz mreže. Ovoga puta će se sa tim lako pomiriti, jer je Rems upisao važne bodove.

Izabrane vesti

U prvom delu nije bilo golova, a onda je led probio Foke pogotkom u 51. minutu za prednost Remsa. Uzvratili su gosti preko hitronogog Mozesa Sajmona samo 11 minuta kasnije. Bio je to i jedini udarac u okvir protivničkog gola koji su fudbalera Nanta uputili za 90 i kusur minuta.

Pobedu je Rajkovićevoj ekipi u razmaku od samo šest minuta obezbedio 19-godišnji Ugo Ekitike. Mladi francuski fudbaler poreklom iz Kameruna je najper na asistenciju Flipsa (drugu na meču) vratio prednost Remsu, a u 78. minutu i otklonio sumnje o pitanju pobednika.

Derbi opasne zone pripao je Mecu, koji je posle dobre partije protiv PŠŽ-a upisao prvi trijumf u sezoni. Slavio je gostovanju Brestu, koji je ostao pretposlednji sa samo četiri boda - 2:1.

Mec je ostao prvi ispod crte, ali ima isti bodovni saldo kao Troa. Dva više od današnjeg rivala.

Brest je bio čak bolji većim delom susreta, ali inicijativu nije uspeo da pretvori u bodove. Gosti su poveli preko Nikole De Previla u 26. minutu i sa 0:1 se otišlo na odmor. Bio je to jedini šut Meca u uvodnih 45 minuta.

Dobru igru domaćin je uspeo da kruniše preko talentovanog Romena Favrea u 67. minutu. Mladi francuski reprezentativac je pogodio sa kreča za izjednačenje.

Ipak, gosti stižu do nove prednosti, ispostaviće se i pobede, samo sedma minuta kasnije. Sentonze se upisuje u listu strelaca i donosi tri zlata vredna boda ekipi.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Fudbaleri Troe su bili na pragu trijumfa protiv Anžea, ali na kraju moraju da se zadovolje bodom - 1:1. Ostavio ih je tik iznad crte, dok je Anže posle sjajnog početka i četvrti put zaredom ostao bez trijumfa. Četvrti je sa čak 13 bodova.

Vodili su od 22. minutu zahvaljujući pogotku Baldea i na odmor otišli sa golom viška. Mangani je poravnao rezultat u 65. minutu sa kreča, da bi u 88. minutu El Hadžam vratio prednost domaćinu. Ipak, usledila je VAR provera, posle koje je utvrđeno da je Marokanac bio u ofsajdu. Da stvar bude još gora, kapiten Žimi Žirudon je zbog prigovora zaradio isključenje u drugom minutu nadoknade.

LIGA 1 – 8. KOLO

Subota

Sent Etjen - Nica 0:3 (0:1)

/Guiri 15, Stengs 54, Delor 83/

Strazbur - Lil 1:2 (0:1)

/Sisoko 75 - Dejvid 23, 57 pen/

Olimpik Lion - Lorijan 1:1 (0:1)

/Ekambi 51 - Lorijet 20/

PSŽ - Monpelje 2:0 (1:0)

/Gej 14, Draksler 88/

Nedelja

Bordo – Ren 1:1 (0:0)

/Mešer 89 - Labord 56/

Brest - Mec 1:2 (0:1)

/Favre 67 - De Previl 26, Sentonze 74/

Rems - Nant 3:3 (0:0)

/Foke 51, Ekitike 72, 78 - Sajmon 62/

Troa - Anže 1:1 (1:0)

/Balde 22 - Mangani 65p/

17.00: (3,80) Klermon (3,50) Monako (2,10)

20.45: (1,80) Olimpik Marselj (3,70) Lens (5,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Predrag RajkovićFrancuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara