Igrači Fenerbahčea slave gol (©Reuters)
Igrači Fenerbahčea slave gol (©Reuters)

Valensija režirao pobedu Fenera, het-trik Okake (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.09.21. | 16:57

Druga mladost italijanskog napadača, Bašakšehir dobija samo kad Stefano pogađa

U Turskoj ništa novo. Lideri se smenjuju kao na pokretnoj traci.Ako je prošlogodišnji šampionat obećavao i ponudio izuzetno zanimljivu borbu utroje do poslednjeg kola za naslov prvaka, ovogodišnji bi mogao biti još luđi. Fenerbahče se probio na prvu poziciju, Ener Valensija režirao je trijumf velikana s Bosfora na gostovanju Hataju, ali to što su žuto-crni sada kolovođe Superlige ne znači ništa, jer prvih pet timova razdavjaju samo tri boda – 2:1 (2:0).

Da je Fenerbahče imao minule sezone više raspoloženih kao što je to bio Ener Valensija, verovatno bi titula završila u drugom delu Istanbula, a ne u onom crno-belom. Ekvadorski napadač bio je jedan od najproduktivnijih igrača turske Superlige, a dobra izdanja prelila su se na novu sezonu. Evidentno je da Eneru Valensiji prija Fenerbahče, jer samo je u Meksiku uspevao da se pronađe i ima jajke brojke.

Izabrane vesti

Za pokoravanje Ataturk stadiona, pad Hataja i peti ligaški trijumf Fenerbahčea najzaslužniji je bio Ekvadorac. Sve vreme za korak ispred čuvara. Neuhvatljiv. Danas u ulozi plejmejkera, a ne golgetera na šta je navikao navijače u Turskoj.

Na vreme je Fenerbahče otvorio protivnika, trasirao je Ener Valensija žuto-crbnima put do pobede sa dve asistencije u prvom poluvremenu. Saigrače je poslužio sa dva sjajna dodavanja, pogotovo onim za Dijega Rosija… Zavrnuo je ekvadorski napadač loptu u peterac, a Argentinac se snašao, uhvatio je visoku loptu i sproveo je u mrežu. Za nešto više od deset minuta odbrana Hataja još jednom je kapitulirala. Dodavanje Valensije u gol je pretočio češki štoper Filip Novak.

Nacrtao je Ekvadorac put fenerbahčeu do trijumfa, ali kao da tim Viktora pereire ne može bez drame. Voli da se kocka, da kida živce navijačima. Umesto da mirno privede meč kraju, Fenerbahče je u 70. minutu dozvolio Sent Luisu da vrati Hataj u život.

Bašakšehir je bio priča za jednu sezonu, bajka je kratko trajala i od tada istanbulski tim ne može da se sastavi. Izbegao je protekle godine da kao šampion ispadne u niži razred, a ni ove nije krenuo ništa bolje. Njegovi rezultati zavise isključivo od jednog čoveka – Stefana Okake. Italijanski napadač stigao je ovoga leta iz Udinezea, kada on pogađa i Bašakšehir dobija.

Spakovao je Stefano Okaka het-trik kao od šale Rizeu i nagovestio bolje dane za Bašakšehir – 3:0 (1:0). A, za nekadašnjeg šampiona premija bi bila da ne mora da strepi za opstanak, već da na vreme upliva u mirnu luku i ako je moguće pobije se za izlazak u Evropu.

Ubo je Bašakšehir džek-pot sa Stefanom Okakom. Na dve utakmice je Italijan pogađao – dve je dobio Bašakšehir. Da padne Rize bio je dovoljan samo Okaka, sam je razbio rivala na proste činioce. Nastavi li ovako, mogao bi u dogledno vreme ponovo ugledati čizmu...


TURSKA 1 – 7. KOLO

Petak

Altaj - Bešiktaš 2:1 (0:0)

/Kapel 57, Bamba 88 - Jaldžin 47/

Subota

Sivas - Karagumruk 4:0 (1:0)

/Kajode 1, Gutas 50, Feliks 56, Gradel 74/

Antalija - Malatija 1:0 (0:0)

/Vural 89/

Adana Demir - Gazijantep 4:0 (1:0)

/Akgun 12, Kolker 65ag, Baloteli 78, Asombalonga 85pen/

Nedelja

Giresun - Kajzeri 1:1 (1:1)

/Dijabate 21 - Atamah 17/

Bašakšehir - Rize 3:0 (1:0)

/Okaka 25, 55, 75/

Hataj - Fenerbahče (0:2)

/Sent Luis 70 - Rosi 17, Novak 29/

18.00: (1,55) Galatasaraj (4,00) Geztepe (6,25)

Ponedeljak

19.00: (2,60) Kasimpaša (3,20) Konja (2,80)

19.00: (1,60) Trabzon (3,90) Alanja (5,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

TurskaTurska 1Turska Super ligFenerbahčeBašakšehir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara