Dušan Vlahović (Reuters)
Dušan Vlahović (Reuters)

Vlahović pogodio za još jednu pobedu, srpska Fiorentina se vraća u vrh Serije A! Arnautović „smenjuje“ Mihu

Vreme čitanja: 4min | ned. 26.09.21. | 16:54

Sasuolo prekinuo crnu seriju

Da nije prokockala vođstvo protiv Intera u prošlom kolu, Fiorentina bi imala start sezone iznad svih očekivanja. Ipak, i sa tim porazom je ovo do sada prilično dobro i najavljuje jednu od uspešnijih sezona u poslednje vreme. Viola je danas prvi put posle tri godine vezala tri prvenstvene pobede u gostima!

Golom Dušana Vlahovića iz penala, Ljubičasti su savladali Udineze u gostima sa 1:0 i približili se vrhu tabele. Srpskom napadaču je to bio četvrti prvenstveni gol u sezoni. Posle samo pet kola. Prošle sezone je do četvrtog gola došao tek u 14. kolu tako da bi ove sezone mogao i da nadmaši sjajan učinak od 21. gola u Seriji A.

Izabrane vesti

Udineze je odlično otvorio sezonu ali je potom krenuo da pada i danas zabeležio treći uzastopni poraz bez postingnutog gola. Izgleda da će odlasci najboljih igrača Musa i De Pola ipak biti nenadoknadivi i da se Zebrama sprema grčevita borba za opstanak...

Za razliku od Fiorentine koja bi konačno mogla da se umeša u borbu za Evropu, pa čak i za Ligu šampiona. Ovo do sada sa novim trenerom Vinćencom Italijanom izgleda jako dobro.

Viola je krenula na Friuliju sa srpskim reprezentativcima Vlahovićem i Milenkovićem u prvoj postavi, a u nastavku su šansu dobili i Matija Nastasić i Aleksa Terzić kojem je to bio debi u Seriji A. Upravo je Vlahović imao velike zasluge za penal iz kojeg je doneo vođstvo. Glavom je pustio loptu posle čega je došlo do duela Valasa i Bonaventure i VAR je presudio da je penal. Srpski napadač je školski izveo penal za vođstvo u 16. minutu. 

Viola je čuvala vođstvo do poluvremena, a onda se povlačila kako je meč odmicao. Imala je sreću da je golman Drongovski radio sjajan posao u drugom poluvremenu i zaustavio pokušaje Beta i Makenga. Odoleli su gosti do kraja i odneli tri velika boda u Toskanu. Udinezeu nije pomogao ni ulazak Lazara Samardžića u 81. minutu.

Za razliku od srpske kolonije iz Firence, srpski trener Siniša Mihajlović se vratio sa gostovanja praznih šaka. Novajlija Empoli nastavlja sa prijatnim iznenađenjima pošto je posle pobede na Sardiniji, danas na svom terenu savladao Bolonju 4:2 uz prilično dobru igru. O Mihajlovićevoj smeni se šuškalo prethodnih dana, a ovakvo izdanje mu sigurno neće biti od pomoći. Najveće pojačanje Marko Aranutović je danas dao gol ali je previše toga promašio i mogao bi da košta otkaza srpskog trenera...

Meč je krenuo sjajno za domaćina. Gostujući štoper Bonifaci je u prvom minutu očajno reagovao na lak centaršut Hendersona i zatresao sopstvenu mrežu. Morao je Mihajlovićev tim od starta da juri minus i uspeo je da ga nadoknadi već posle desetak minuta. Berou je prvo prmašio dobru šansu ali je onda pogodio posle kornera Skov Olsena koji je dobio prednost u odnosu na Orsolinija.

Već u 20. minutu je Bolonja imala idealnu šansu za potpuni preokret! De Silvestri je iznudio penal ali je Arnautovićev šut sa 11 metara zaustavila stativa. Sjajna šansa je otišla u nepovrat...

I Empoli je preuzeo inicijativu. Romanjoli je propustio dobru šansu, ali nije mladi Pinamonti koji je pogodio posle prodora i povratne lopte Stojanovića u 31. minutu. Očigledno nezadovoljni Siniša Mihajlović je promenio trojicu igrača na poluvremenu i izmenio formaciju ali nije dobio ništa. Henderson je u 53. minutu iznudio penal koji je Nedim Bajrami pretvorio u 3:1 i prelomio utakmicu.

Imao je Arnautović šansu da vrati goste u igru ali je propustio sjajnu šansu u 62. minutu kada je pogodio prečku. Na drugoj strani je i Žurkovski uzdrmao prečku da bi Arnautović u 76. minutu ipak pogodio za kakvu takvu nadu Bolonje. Ipak, gol Ričija u 90. minutu je rešio sve dileme.

Crnu seriju je prekinuo Sasuolo koji je na svom terenu uz mnogo muka savladao fenjeraša Salernitanu 1:0 i ostavio je prikucanu za dno tabele. Jedini pogodak je postigao reprezentativac Domeniko Berardi na asistenciju Boge.

SERIJA A - 6. KOLO

Subota

Specija - Milan 1:2 (0:0)

/Verde 80 - Maldini 48, Dijaz 86/

Inter - Atalanta 2:2 (1:2)

/Martinez 5, Džeko 71 - Malinovski 30, Toloi 38/

Đenova – Verona 3:3 (0:1)

/Krišito 76p, Destro 80, 85 - Simeone 8, Barak 49p, Kalinić 89/

Nedelja

Juventus - Sampdorija 3:2 (2:1)

/Dibala 10, Bonuči 43 pen, Lokateli 57 - Jošida 44, Kandreva 83/

Empoli - Bolonja 4:2 (2:1)

/Bonifaci 1 autogol, Pinamonti 32, Bajrami 53, Riči 50 - Berou 11, Arnautović 77/

Sasuolo - Salernitana 1:0 (0:0)

/Berardi 54/

Udineze - Fjorentina 0:1 (0:1)

/Vlahović 16 penal/

18.00: (2.70) Lacio (3.35) Roma (2.80)

20.45: (1.27) Napoli (6.75) Kaljari (11.0)

Ponedeljak

20.45: (3.60) Venecija (3.35) Torino (2.20)

***kvote su podložne promenamama



tagovi

Siniša MihajlovićSalernitanaDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara