Valentin Kasteljanos (©AFP)
Valentin Kasteljanos (©AFP)

Bitka za Njujork u MLS-u: Sitiju potrebniji bodovi, Kasteljanos u igri za MVP lige

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.09.21. | 23:10

Posle samo tri dana novi duel klubova iz Velike jabuke. Bikovi se izvukli u četvrtak golom s bele tačke u 12. minutu sudijske nadoknade

Nekada su se timovi iz Njujorka, Red Buls i Siti, utrkivali ko će da dovodi poznatije fudbalere iz Evrope, doduše veterane kojima se bližio kraj karijere. Pre nekoliko godina boje ovih klubova nosili su Tijeri Anri, David Vilja, Andrea Pirlo... Danas su ekipe iz Velike jabuke okrenule novi list, više su razvojni timovi, prave igrače za Salcburg, Lajpcig, odnosno brojne filijale Mančester Sitija širom sveta. Red Buls je sa prosekom godine od 23,1 najmlađi tim u ligi.

02.00: (1,70) Njujork Siti (3,70) Njujork Red Buls (5,20)

Izabrane vesti

Pred derbi Nujorka, u nedelju (02.00), na stadionu bejzbol giganta Jenkija, Siti bolje stoji na tabeli. Trenutno je treći u Istočnoj konferenciji, ali daleko od toga da je obezbedio plej-of i nastavak bitisanja za šampiona SAD-a. Red Buls je ove sezone slab, zaostaje za gradskim rivalom čak 12 bodova i teško će da se domogne makar sedmog mesta u konferenciji koje vodi u narednu fazu MLS-a. Filadelfija na sedmom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of, beži Bikovima osam bodova.

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------------

Siti najveće nade polaže u argentinskog napadača Valentina Kasteljanosa, strelca 13 pogodaka u šampionatu, tri manje od najboljeg strelca MLS-a, Ole Kamare iz Di Si junajteda. Ima i devet asistencija i u igri je za MVP lige. U redovima Bikova niko se ne ističe golgeterskim učinkom. Najefikasniji igrač je Patrik Klimala sa sedam pogodaka, dok je Brazilac Fabio postigao pet.

Za Siti ne može da igra Luksemburžanin Makism Šanot koji je suspendovan. Bikovi su dugo bez pomoći veziste Erona Longa.

Oba tima ne mogu da se pohvale dobrom formom ovog meseca. Gradski rivali su igrali pre samo tri noći u prvi meč u novom šampionatu MLS-a, a nije bilo pobednika – 1:1. Najbolji strelci oba tima su postigli po gol. Kasteljanos je doveo u vođstvo Siti, a Klimala je s bele tačke u 12. minutu sudijske nadoknade izborio remi.

02.00: (1,75) Minesota (3,60) Hjuston (4,90)

Početkom novembra prošle godine u duelu njujorških ekipa, bolji je bio Siti koji je slavio sa 5:2. Na pet od šest prethodnih utakmica gradskih rivala oba tima su postizala golove (tip GG). Sitiju su bodovi potrebniji, jer se i dalje bori za plej-of. Red Buls se hvata za slamku spasa, mora da veže nekoliko trijumfa da bi se uključio u borbu za narednu rundu MLS-a.


tagovi

MLS ligaMLSNjujork SitiNjujork Red Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara