Preokret Vest Hema u 90, rutina Evertona, remi Lestera

Premijer liga 25. sep 202118:07 0 komentara
Alex Livesey/Getty Images

Fudbaleri Vest Hema pobedili su Lids na Eland roudu posle preokreta sa 2:1 u šestom kolu Premijer lige. Everton je sa 2:0 dobio Norič, Lester i Burnli su remizirali 2:2, dok su Votford i Njukasl odigrali 1:1.

Meč visokog intenziteta i velikog uzbuđenja viđen je u okršaju Lidsa i Vest Hema. Domaći su poveli preko Rafinje u 19. minutu, Žunior Firpo je autogolom u 67. izjednačio, da bi Majkl Antonio u 90. došao do sva tri boda.

Zasluženo je ekipa Dejvida Mojsa upisala treći trijumf u sezoni. Dominirala je u drugom poluvremenu i samo je raspoloženi golman domaćih Ilan Melije bio razlog što Čekićari nisu ranije rešili sve dileme.

Vest Hem je sedmi na tabeli sa 11 bodova. Lids je 19. sa tri.

Alex Livesey/Getty Images

Everton je na Gudisonu savladao Norič sa 2:0. Andros Tauzend je doveo Karamele do prednosti iz penala u 29. minutu, da bi potvrda trijumfa stigla u 77. kada je Abdulaje Dukure iskoristio dodavanje Demaraija Greja i postavio konačan rezultat.

Ekipa Rafe Benitesa upisala je četvrtu pobedu u prvenstvu i sa 13 bodova nalazi se u grupi timova od prvog do petog mesta. Norič je zakucan za dno bez poena.

Lester i Burnli remizirali su rezultatom 2:2 u zanimljivom duelu na King pauer stadionu.

Džejmi Vardi je autogolom u 12. minutu doneo vođstvo gostima, zatim se kapiten Lisica iskupio u 37. poravnavši rezultat, ali je samo tri minuta kasnije Maksim Korne vratio prednost Klaretsima.

Da sastav Brendana Rodžersa ostane neporažen ponovo se pobrinuo Vardi, koji je golom u 85. minutu doneo bod domaćinu. Burnliju je poništen pogodak u nadoknadi zbog ofsajda Krisa Vuda.

Burnli je 19. na tabeli sa dva boda. Lester je 12. sa sedam.

Votford i Njukasl remizirali su 1:1 na Vikaridž roudu. Svrake su povele preko Šejna Longstafa u 23. minutu, a poen Stršljenovima doneo je Ismaila Sar u 72. Domaćima nije priznat gol u 87. minutu zbog ofsajda Džoša Kinga.

Votford je na 11. mestu sa sedam bodova. Njukasl je 19. sa tri.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!