IGRAČI SE MENJAJU, GRB NIKADA! Stanojević ponovo o Sumi: Od mene nećete čuti loš komentar ni o kome od igrača Partizana VIDEO
Foto: Starsport, FK Partizan

NIJE BILO DRUGE

IGRAČI SE MENJAJU, GRB NIKADA! Stanojević ponovo o Sumi: Od mene nećete čuti loš komentar ni o kome od igrača Partizana VIDEO

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević još jednom se osvrnuo na raskid saradnje sa Sejdubom Sumom i istakao da mu je žao, ali da nijedan igrač ne može da bude iznad kluba.

Gvinejski vezista je napustio crno-bele posle četiri godine. Klub je odlučio da raskine ugovor zbog nediscipline, a sve je doživelo vrhunac kada je Suma optužio Stanojevića da iznosi laži o njegovom statusu i ponašanju.

„Dosta puta sam komentarisao stvari vezane za njega i ne znam da li sam bio dovoljno jasan. Prvo sve kažem igraču u četiri oka, pa onda sve to na sastanku, pa nakon toga javno. Nismo reagovali na prvu loptu, na kraju se desilo ovo što se desilo. Svima nam je žao, nikome ova situacija nije potrebna. Ipak, znamo pravila, kako se ovde funkcioniše, sve je jasno i jednostavno. S druge strane, od mene nikada nećete čuti da bivšeg igrača ili nekog ko je nosio crno-bele bele komentarišem u negativnom kontekstu„, počeo je Stanojević.

Vođeni su brojni razgovori „u četiri oka“ sa igračem.

„Imali smo sastanak, sa njim više puta individualno. Moram i da pojasnim neke stvari. Ja sam došao u Partizan 1986. godine iz Hajduka s Liona. Išao u sam u školu Partizana, imao trenere koji su nas vaspitavali. Branko Rašović, Radomir Antić, veličine koje su vas učile mnogo čemu. Bio sam deo prvog tima gde je bio Ljubiša Tumbaković, koji nas je učio kako Partizan treba da funkcioniše. Dolazio sam i odlazio, bio pomoćnik Đukiću, bio samostalan trener. Svi koji me poznaju, znaju da je uticaj i vaspitanje kako Partizan treba da funkcioniše, onakav kakav treba da bude„.

Aleksandar Stanojević
foto: Partizan. rs

Stanojević nema dilemu šta je iznad svega.

„Moji igrači su svesni kako treba da funkcionišemo i šta je naš osnovni zadatak. Prvo je da poštujemo grb i da znamo šta znači nositi taj grb. To je važnije od bilo koje druge situacije. Menjaće se igrači i generacije, ali ovo se nikad neće menjati„.

„Moram da kažem jednu stvar na konto da li su se igrači poremetili sad – vi vidite kako funkcionišemo. Natho nije bio u startnih 11, bio u Novom Sadu, dao je dva gola i pobedili smo meč. Posle toga protiv Novog Pazara otvara utakmicu, pa nije igrao protiv Santa Klare, jer sam smatrao da je Suma bolji za tu situaciju, ali Natho dolazi sledeći put i daje gol i energiju. Imate Rikarda koji ne bira utakmice i igra pod injekcijama. Šćekić bude rezerva, da gol protiv Sočija i sledeći put ga ne stavim protiv Santa Klare, ali na sledećoj utakmici pogine za grb Partizana. Imate Jojića koji ne odigra jednu utakmicu, pa onda dođe i reši utakmicu sa Santa Klarom sa Saničaninom. Neca Stevanović odbrani penal protiv Sočija, pa ga nema, pa tek onda u Lučanima bude tu i pogine za tim. Svi idemo u istom pravcu, svi smo zajedno, nema veze ko će igrati, da li Obradović ili Urošević. Onda shvatite kakvi su to momci i koliko je tu Partizan iznad svega i iznad ličnog pokazivanja i dokazivanja„, zaključio je Stanojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track