Borojević – Ni jedan srpski historičar ne smije sa Zukorlićem u emisiju

14
16400

Borojević: Bude se države koje će da „precrtaju“ Kosovo - Alo.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

14 KOMENTARI

  1. У правили, босански сусједи су одувијек отимали и крали од Босне, као што то и дан данас чине, крали су оно што нису имали и што сада немају ни у свом духу ни у својој властитој културној баштини.

    Међутим, нису криви само крадљивци, већ су много више криви немарни чувари босанског духовног, културног и земљишног блага.

    Због тога, имам потребу да позовем Бошњаке/Босанце да схвате да се не одричу босанског власништва на ћирилицу, која је својствена древној босанћици, односно босанском аутохтоном језику.

  2. Srpskim lažima dolazi kraj! Mitomanija i laži sa srpske strane su skupo koštale sve narode pa tako i same Srbe! Istina je negdje na pola puta kako to uvijek biva.

  3. Malo populizma ne skodi, posebno pred izbore. Akademsko znanje se ne pokazuje gostovanjima u bezbroj emisija, vec na naucnim konfrencijama, putem kvalitetnih naucnoistrazivackih radova i knjiga koje citiraju ozbiljni istrazivaci. Stavise, vecina ozbiljnih profesora i intelektualaca i izbjegavaju da gostoju u TV emisijama.
    Ima li M. Zukorlic takvih radova koje citiraju ozbiljni istrazivaci? Cinjenica je da i Bosnjaci i Srbi imaju malo dobrih, objektivnih historicara i to je zalosno. Srbi bar imaju departmane historije a Sandzaku ne dopustaju da otvori ni jedan takav departman. Umjesto sto se pustaju populisticke, socne izjave, bolje bi bilo da se cim prije otvori bar jedan kvalitetan departman historije, a zasto ne i dva, da ima po jedan i na DUNP i na IUNP.

  4. HVALA DRAGOM ALAHU STO NAMJE PODARIO MUFTIJU ZUKORLICA KOJIMSE PONOSIMO KROZ ISTORIJU BOSNJAKA KRALJEVINE BOSNE IMALI SMO MI DOSTA MUDRIH GLAVA KAOSTO JE MUFTIJA A UZ ALAHOVU POMOC BICE IH JOS

  5. Niko ne spori da je Muftija Zukorlić inteligentan i jako rečit čovek, ali baš da niko ne sme da mu izađe na megdan na temu istorije to je smešno.
    Šta uopšte ima da se priča sa Muslimanima na temu istorije? Oni ljudi postoje 20ak godine kao izdvojena zajednica. Vekovima su bili deo Osmanlija i nisu imali svoju istoriju nego im je istorija deo istorije turske države i naroda jer nisu bili nikakav zaseban subjekt. Pre osmanskog perioda su bili Srbi i njihovi preci su deo srpske istorije. To je to.

    • E neka si ucutkao Zukorlica a bogomi i zastitio tvoje istoricare. Nista ti vise od mrznje prema Bosnjacima nemas i neznas…
      Ti si uplasio Zukorlica i neka si vala da vise ne cika cijeloj Srbiji…

      • Bošnjake ne mrzimo, to je glupo i pomisliti, ali na vas gledamo sa podozrenjem jer ste se uvek priključivali svakom spoljnom neprijatelju koji je napadao Srbe. Čast onim izuzecima koji su bili sa nama ili makar nisu bili protiv nas nego neutralni, kao na Kosovu. I kolko god bilo paradoksalno, dok ima Srba biće i vas samo kod Srba možete da se izjašnjavate kako hoćete i budete šta želite. Kod ostalih ni dan, vidimo kako Turska od Jahovića pravi Turkdžane, kako ste postali hrvatsko cvijeće 1941, pa kako je Bljuta albanizovao agresivno Pazar u svoje vreme, a evo danas su čak i Crnogorci od vas uspeli za par godina da naprave Crnogorce muslimanske vere. Tako da dok ima nas biće i vas kako god se nazivali.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.