Mihailo Ristić protiv Bordoa (©AFP)
Mihailo Ristić protiv Bordoa (©AFP)

Mesi ne igra protiv Ristića, Srbin kritikovan zbog centaršuteva

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.09.21. | 14:27

Pari Sen Žermen traži osmu uzastopnu pobedu u francuskoj Ligi 1 protiv Monpeljea (subota, 21.00)

Da li može iko da zaustavi Pari Sen Žermen u Francuskoj ove sezone? Kako za sada igraju Sveci – teško! U prvih sedam kola Lige 1 ostvarili su isto toliko pobeda, sa zbirnom gol-razlikom 20:7. Red je na Monpelje da proba da dođe barem do boda na Parku prinčeva, njihov okršaj je na programu u subotu od 21.00 časova.

Olakšavajuća okolnost po goste, barem na papiru, trebalo bi da predstavlja to što se na terenu definitivno neće naći Lionel Mesi. Argentinac je blaže povredio koleno, propustio je gostovanje Mecu (1:1) u sredu, a neće igrati ni večeras.

Izabrane vesti

21.00: (1,18) PSŽ (8,00) Monpelje (18,0)

Ipak, to je možda i dobro za Parižane, pošto se Mesi još nije snašao u novom klubu. Na tri meča, za 190 minuta koliko je proveo na terenu, još nije postigao nijedan gol niti je upisao asistenciju.

To je bilo dovoljno da se po medijima pojave glasine o neslaganju kapitena argentinske reprezentacije sa pojedinim saigračima, pa i trenerom Maurisijom Poketinom. Najdalje su išli Italijani, koji su stali u odbranu svog reprezentativnog golmana Đanluiđija Donarume, tvrdeći da on još nije standardan na golu Parižana upravo zbog Mesija.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Kako piše Korijere dela Sera, dugogodišnji fudbaler Barselone je podržao Kejlora Navasa i poručio Poketinu da Kostarikanac mora da bude prvi golman. Za sada češće i jeste tako, Italijan je branio na samo dva meča u prvenstvu.

Odluka, kada biram startnu postavu, zavisi od karakteristika. Oba golmana rade izuzetno dobro na treninzima, iz dana u dan. Težak je izbor, ali je dobro što su i Navas i Donaruma spremni da budu starteri“, rekao je Poketino, koji nije želeo da precizira ko će da brani protiv Monpeljea.

Za sada se kao najbolje pojačanje PSŽ-a ovog leta pokazao Ašraf Hakimi. Desni bek koji je stigao iz Intera i već je zasenio Mesija, Donarumu i Serhija Ramosa, koji još nije debitovao. Najbolji svoj meč Marokanac je odigrao u sredu protiv Meca, kada je bio dvostruki strelac, u petom i 94. minutu.

-------------------------

Utakmice Primere možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------

Hakimi će u subotu da vodi direktne okršaje sa levim bekom reprezentacije Srbije, Mihailom Ristićem. Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde je u remiju sa Bordoom u prošlom kolu (3:3) prvi put u sezoni bio starter i odirao je svih 90 minuta. Ristić se posle toga našao na meti kritika lokalnih medija, zbog broja neuspešnih centaršuteva. Pogodio je dva puta iz šest pokušaja, što za L‘Ekip očigledno nije dovoljno dobro od prvoligaškog beka. Jedini slabiji od njega bio je Arno Suke, sa jednim uspešnim centaršutom iz osam pokušaja.

Monpelje i Pari Sen Žermen su poslednji put igrali 12. maja ove godine, u polufinalu Kupa Francuske. Tada su Parižani prošli dalje, ali tek posle penala. Pre toga je su u prvenstvu vezali četiri uzastopna trijumfa nad Monpeljeom.


tagovi

Francuska Liga 1Lionel MesiMihailo RistićPari Sen ŽermenMonpelje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara