');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

OTIŠLI DA "NEŠTO ZAVRŠE" I VIŠE SE NISU VRATILI Proširuje se istraga protiv klana Velje Nevolje, sumnja se da stoje i iza NESTANKA GORANA I NIKOLE: "Njegov auto je pronađen ispred zgrade Darka Eleza!"

Tužilaštvo za organizovani kriminal, u saradnji sa pripadnicima MUP Srbije i BIA prikupilo je dokaze za osnovanu sumnju da su dvojicu mladića, čiji je nestanak prijavljen, Gorana Mihajlovića (22) i Nikolu Mitića (33), namamili i ubili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
velja nevolja i marko foto RAS Foto: RAS Srbija
velja nevolja i marko foto RAS

Za ova dva zločina, do kraja sledeće nedelje biše proširena istraga protiv ove kriminalne grupe.

Mitić nestao gotovo u isto vreme kad i Goran Veličković Goksi

Mihajlović je nestao aprila 2019. godine, a nestanak Nikole Mitića, inače bliskog druga ubijenog Lazara Vukićevića, prijavljen je 10. avgusta prošle godine, pišu "Novosti". On je od kuće krenuo u grad da se nađe sa sestrom i od tog trenutka izgubio mu se svaki trag. U trenutku nestanka, kako piše na sajtu "Nestali.rs", na sebi je imao tamnu majicu kratskih rukava, teget šorts i bele patike.

Nikola Mitić
Foto: Nestali Srbija / RAS Srbija
Nikola Mitić

- Nikola je poslednji put viđen oko 16 časova, ali na zakazani susret sa sestrom nije stigao. Njegov mobilni telefon je bio uključen do 17 časova, aonda je i on ugašen. Prikupljeni su materijalni tragovi, koji ukazuju da su njegov nestanak i ubistvo organizovali Belivuk i Miljković i članovi njihove grupe - kaže izvor blizak istrazi.

Kidnapovanje ovog mladog Beograđanina bilo je gotovo u "senci" nestanka Gorana Veličkovića Goksija, koje se dogodilo u samo nekoliko dana razmaka. Veličković je nestao nedelju dana ranije, 3. avgusta, u otprilike isto vreme, oko 16.30. Mediji su se tada više bavili ovim navijačem Partizana nego Mitićem.

Dokazi ukazuju da Belivukova ekipa stoji i iza nestanka mladića iz Resnika

Istraga protiv Belivuka, Miljkovića i još nekoliko njihovih najbližih saradnika, biće proširena i za ubistvo mladića iz Resnika. Goran Mihajlović nestao je 1. aprila 2019. godine. Da je reč o ubistvu, iza koga stoji kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića, pokazuju svi materijalni tragovi i dokazi.

Foto: screenshot

Mihajlovića je, kako se sumnjalo, u klopku uvuka Filip G. iz Berana. U trenutku nestanka Mihajlović je imao nepune 22 godine. Njegova porodica, pre svih roditelji, supruga i ćerkica, nemaju spokoja.

Kako je istraga slabo odmicala, Sanja Mihajlović, Goranova majka sama je krenula u potragu za prvencem.

- Tog dana ja sam radila, a Goran je izašao iz kuće. Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji - rekla je Goranova majka.

Automobil mu pronađen na parkingu na Novom Beogradu

Noć uoči nestanka Goran je bio veoma nervozan. Prethodno je bio na žurki kod druga N.Š. Ujutru je izašao i telefon mu je bio dostupan do 16.30. Od tog trenutka kao da je u zemlju propao.

Foto: MUP Srbije / RAS Srbija

Policija je Goranov automobil, kojim je otišao da se nađe sa drugom, pronašla 12. aprila u Novom Beogradu, na parkingu zgrade, u kojoj je živeo Darko Elez.

- Interesantno, ali u toj zgradi je tada živela i sestra Filipa G. U autu smo pronašli pištolj, kao i pasoš i ličnu kartu na ime Gorana Mihajlovića. Sa okolnih zgrada uzeti su snimci nadzornih kamera - kaže izvor istrage.

Pročitajte još

Ovakvi snimci bili su od velike važnosti prilikom rekonstrukcije kretanja Mihajlovićakobnog dana. Kamere iz Resnika "uhvatile" su njegov susret sa N.Š. na parkingu kod jednog supermarketa, kao i njegov ulazak u vozilo "smart" kojim je ovaj došao. Posle izvesnog vremena, kamer aje zabeležila i muškarca sa bradom, naočarima i kačketom kako dolazi i otključava Mihajlovićevo vozilo i odvozi ga. Do tog trenutka je bio aktivan i njegov telefon.

Prema Sanjinim rečima, N.Š. je kasnije njima rekao da je Gorana ostavio na "Buvljaku" na Novom Beogradu i da ga otada nije više video.