Marko Roze (©Reuters)
Marko Roze (©Reuters)

Menhengladbah sprema vrelu dobrodošlicu za "izdajnika" Rozea

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.09.21. | 13:02

Trener Borusije iz Dormunda naći će se u centru pažnje u subotu od 15.30 časova, kada će Ždrepci da ugoste Milionere u 6. kolu Bundeslige

Godinama Borusija iz Menhengladbaha nije imala ovako loš start u Bundesligi. Koltovi su počeli odličnom partijom i remijem sa Bajernom (1:1), a onda kao da im je neko oduzeo sve moći. Tri poraza i jedna pobeda protiv slabašne Arminije. I nisu samo rezultati problem – četa Adija Hitera nema prepoznatljivu igru, pati u defanzivi, uglavnom je bezopasna u navali. Pred novim trenerom je veliki posao ove jeseni, a neke “lagane” utakmice već su ispucane. Slede dva derbija. Prvi protiv imenjaka iz Dortmunda (subota, 15.30).

Biće to prvi okršaj Marka Rozea i njegovih doskorašnjih učenika. Pamte navijači Ždrebaca veoma dobro način na koji je 45-godišnji stručnjak otišao iz Menhengladbaha u sred sezone. Privoleo je Milionere da već u februaru aktiviraju klauzulu od 5.000.000 evra za njegovu slobodu, a kada je informacija o dogovorenom transferu stigla u javnost, raspala se harmonija u ekipi i Borusija je od tima koji se borio za titulu na kraju pala na osmu poziciju i ostala je bez Evrope.

Izabrane vesti

18.30: (3,90) Borusija Menhengladbah (3,70) Borusija Dortmund (2,00)

Imao je tada Roze sreću da se mečevi Menhengladbaha zbog pandemije igraju pred praznim tribinama. Sada će prvi put da se nađe pred njima, a sudeći po izjavi jednog od predstavnika kluba navijača Ždrebaca, Mihaela Vejganda, čeka ga vrela dobrodošlica.

Mi navijači smo prepoznali da nas je prevario. Zaista smo verovali da postoji emocionalna veza između Marka Rozea i kluba. Kasnije smo shvatili da je sve to bila samo divna zavesa“, kazao je Vejgand za Bild.

Čak ni nekadašnji strateg Mehengladbaha Maks Eberl nije želeo da brani potez svog kolege.

Na kraju moramo da priznamo da nije živeo na onaj način na koji je pripovedao od dolaska u klub“, rekao je Eberi.

Milioneri su svezali četiri pobede, deluju dosta stabilno, međutim problem s odbranom i dalje nisu rešili. Jer kad četiri meča u nizu dobijete i primite čak osam golova, jasno je na čemu mora da se poradi.

Za sada Erling Haland uspeva da “ispegla” sve te nedostatke, pošto u proseku postiže više od gola po utakmici, ali čim ga neko bude zaustavio, Dortmund bi mogao da ima ozbiljan problem. Kao u Frajburgu krajem prošlog meseca, gde je poklekao (1:2).

Domaćin se uzda u krhku odbranu Dortmunda i priželjkuje reprizu njihovog poslednjeg bundesligaškog duela u Menhengladbahu, kada je bilo 4:2. S druge strane, momcima s Vestfalena to jedini poraz od Gladbaha u poslednjih šest godina. Od 2015. sastali su se 14 puta i u čak 13 navrata slavili. Među tim pobedama su i one od 6:1, 4:0, 4:1...

Ipak, budite oprezni s dvojkom, Menhengladbah ume da iznenadi protiv favorita. Pogotovo kada ga svi otpišu


tagovi

Marko RozeBorusija DortmundBorusija MenhengladbahBundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara