Nene (desno), poslednje pojačanje Vasko da Game (©AFP)
Nene (desno), poslednje pojačanje Vasko da Game (©AFP)

Brazil 2: Vasko se hvata za slamku spasa, veteran Nene novi adut velikana

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.09.21. | 23:10

Klub iz Rija daleko od mesta koje vodi u Seriju A. Bruske 11 utakmica bez trijumfa, a ima prvog strelca Serije B, Edua

Brazilski drugoligaški karavan ulazi u poslednju trećinu, ostalo je još 13 kola do kraja, a i dalje vlada neizvesnost o putnicima u elitni rang zemlje fudbala. Koritiba se izdvojla na čelu, a Gojas, Botafogo i CRB su trenutno na mestima koje vode u Seriju A.

Posle ispadanja iz najboljeg društva, od Vaska da Game se očekivalo da će biti jedan od glavnih konkurenata za povratak u najviši rang, ali Moreplovci su mesecima nasukani na pučini, nikako da krenu napred. Veći deo šampionata grcaju. Ni dolazak novog trenera, Fernanda Diniza, koji je vodio ove godine Santos, nije pokrenuo giganta iz Rija.

Izabrane vesti

02.30: (3,45) Bruske (3,00) Vasko da Gama (2.20)

Trentuno, ne deluje da Vasko može da se uključi u borbu za ulazak u Seriju A. Deset bodova manje od CRB-a, tima koji je na poslednjem mestu kolje vodi u viši rang, deluje kao nemoguća misija za ekipu iz Rio de Žaneira. Vasko ne zna za pobedu već četiri utakmice, ima dva vezana remija, a noćas (02.30) gostuje novajliji u ligi, Bruskeu, trenutno na 15. mestu druge lige Brazila.

Vreme ističe za Moreplovce. Ukoliko ne vežu seriju pobeda, ekspresan povratak u Serija A će biti sve dalje. Navijači su besni na upravu i fudbalere, lomili su im automobile, posećivali u klupskom hotelu. Ništa ove sezone ne može da pokrene tim iz velike četvorke klubova iz Rija (Flamengo, Fluminense i Botafogo).

------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------

Bruske nije pobedio na 11 poslednjih mečeve u prvenstvu i klizi ka Seriji C. Bez trijmfa je još od 1. avgusta, kada je na svom terenu dobio Konfijansu sa 3:0. Trener domaćeg tima Vaginjo Dijas ima dosta problema oko tima. Suspendovani su Tijago Alagono i Ze Karlos, dok su povređeni Alek Ruan, Bruno Alves, Filipe Souto, Gabrijel Talijari, Žulijano, Marko Antonio, Marlone i Viviko. Bruske ima prvog strelca lige, Edua, koji je postigao 13 golova, jedan više od Lea Gamalja iz Koritibe.

23.55: (2,40) Remo (2,90) Nautiko (3,15)

Fernando Diniz ne može da računa na suspendovanog Andreija i Lea Žaba, a umesto njih igraće Bruno Gomes i Gabrijel Peka. Zeka se vratio u početnu postavu posle suspenzije zbog trećeg žutog kartona.

Ovog meseca u Vasko je stigao veteran Nene. Nekadašnji fudbaler Pari Sen Žermena je počeo šampionat u Fluminenseu, ali je 40-godišnji napadač prešao u gradskog rivala. Prošle nedelje je postigao gol u remiju (1:1) protiv Kruzeira. Prva zvezda Moreplovaca, Argentinac Herman Kano, biće najistureniji u napadu, a sa krila će da preti Morato i Gabrijel Pek. U prvom delu šampionata, Vasko je na svom terenu dobio Bruske sa 2:1. Pogotke za tim iz Rija postigli su Kano i Matos, dok je Edu postigao gol za tim koji je osnovan pre 34 godine.

23.55: (2,15) Gojas (2,95) Vila Nova (3,60)

Meč se igra na malom stadionu Augusto Bauer u Bruskeu. Domaćin, koji će do kraja šampionata da se bori za opstanak, a prvi put će imati navijače na tribinama, njih 750, koliko je dozvoljeno. Gledaoci moraju da imaju dokaz o vakcinaciji ili negativni PCR test.


tagovi

Brazil 2BrazilVasko da GamaBruske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara