Karolina bolja od Hjustona, povreda Mekkafrija

Tim Warner/Getty Images

Karolina Pantersi i dalje imaju maksimalan učinak u NFL karavanu. Tim iz Šarlota je na gostovanju savladao Hjuston 24:9 i stigao do trećeg trijumfa u sezoni.

Blistao je Sem Darnold, momak koji je tokom ove sezone stigao i Njujorka Džetsa. Mladi 24- godišnji kvoterbek meč je otvorio trčanjme za tačdaun od pet jardi sredinom prve deonice za prednost Pantersa od 7:0.

Do kraja poluvremena viđeno je još samo jedno poentiranje. Dejvis Mils, ruki kvoterbek Hjustona, pronašao je u end zoni  Entonija Miler za poentiranje Teksansa. Na žalost domaćina šut za ekstra poen je promašio Slije i na veliki odmor se otišlo rezultatom 7:6 za Karolinu.

Meč je praktično prelomljen sredinom treće deonice kada je Tomi Trembl, trčanjem od sedam jardi okončao sjajan drajv Karoline. Na semaforu je u tom trenutku stajalo 14:6 za Pantere.

Sve dileme je otklonio Zejn Gonsales, kada je šut za tri poena za 21 jarde na početku četvrte deonice. Karolina je zaustavljena na jard od end zone Hjustona. Nisu hteli da rizikuje sa četvrtim pokušajem, već su se odlučili za sigurna tri poena.

Tračak nade Hjustonu dao je Slije fold golom na devet minuta do kraja, ali je tačku na utakmicu i pobedu Pantera stavio u ovom meču briljantni Sem Darnold. Istrčao je jardu za svoj drugi tačdaun u meču i ubedljivu pobedu Karoline 24:9.

Utakmicu je Darnold okončao sa 304 jarde osvojene pasom i dva tačdauna trčanjem. Sjajno ga je ispratio risiver Di-Džej Mur, koji je stigao do 126 jardi iz osam hvatanja.

Jedini razlog za brigu u  Karolini je pobeda raning beka Kristijana Mekkafrija, koji je zbog povrede prepona izašao sredinom druge trećine i nije se više vraćao u igru. Odlični trkač je prošle sezone odigrao samo tri meča, jer je često bio povređen.

U redovima Teksansa Mils je imao 168 jardi dodadavnjem i jedan tačdaun. Prva meta mu je bio Kuks, koji je imao devet hvatanja za 112 jardi. Međutim, bila je potpuno zaustavljena njihova igra trčanjem i u tome treba tražiti glavni uzrok poraza.

Karolina u narednom kolu gostuje Dalasa Kaubojsima, dok će Hjuston,koji u u dosadašnjem delu sezonu ima trijumf i dva poraza, na dalek put u Bafalo na megdan domaćim Bilsima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!