TURNIR U OSTRAVI: Pavljučenkova ispala, pobede Benčić, Sakari i Ribakine
Foto: Profimedia

TENIS

TURNIR U OSTRAVI: Pavljučenkova ispala, pobede Benčić, Sakari i Ribakine

Tenis -

Češka teniserka Tereza Martincova plasirala se u četvrtfinale turnira u Ostravi pošto je pobedila Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 7:6(5), 7:6(6).

Pavljučenkova, koja je ove godine stigla do finala Rolan Garosa, gubila je sa 5:1 u drugom setu, ali je spasila dve meč lopte i odvela set u taj-brejk.

Čehinja je taj-brejku propustila još jednu meč loptu, ali je ipak stigla do treće pobede nad igračicama iz Top 20 posle greške Pavljučenkove.

Martincova će u četvrtfinalu igrati protiv Grkinje Marije Sakari koja je eliminisala Letonku Jelenu Ostapenko sa 6:4, 6:2.

Osim Pavljučenkove, sve ostale favoritkinje su bile uspešne.

Treća nositeljka Belinda Benčić iz Švajcarske bila je bolja od Sare Soriber Tormo sa 6:2, 6:3 i u četvrtfinalu će igrati protiv Estonke Anet Kontevejt.

Kazahstanka Elena Ribakina pobedila je Poljakinju Magdu Linet sa 6:3, 2:6, 6:1 i tako izborila četvrtfinale u kojem će joj protivnica biti još jedna poljska teniserka, Iga Švjontek.

U poslednjem meču druge runde, Džil Tajhman iz Švajcarske slavila je protiv Amerikanke Alison Riske sa 6:3, 1:6, 6:4 i zakazala duel protiv Čehinje Petre Kvitove.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track