ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE: Muškarac dve godine ejakulirao iz anusa i urinirao feces, lekari ostali bez teksta
Foto: Alexandr Yurtchenko / Alamy / Alamy / Profimedia

bizarno

ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE: Muškarac dve godine ejakulirao iz anusa i urinirao feces, lekari ostali bez teksta

Planeta -

Jedan čovek iz Teksasa je proveo dve godine ejakulirajući iz anusa pre nego što je potražio pomoć, u slučaju za koji lekari kažu da pogađa petoro na milion ljudi.

U studiji pod nazivom "Zanimljiv slučaj rektalne ejakulacije“, tim sa Medicinskog ogranka Univerziteta u Teksasu u Galvestonu naveo je da je pacijent lečenje konačno zatražio pošto je pet dana trpeo bolove u testisima i posle dve godine "značajne količine“ sperme koja mu je curila iz rektuma.

Kod nesrećnog muškarca je takođe utvrđena fekalurija - prisustvo fekalija u urinu

Kada je 33-godišnji muškarac otišao na CT karlice, lekari su videli da ima rektalno-prostatnu fistulu, retko stanje u kome telo razvija rupu koja povezuje rektum sa donjim urinarnim traktom i izaziva razne vrste problema (poput fekalija u mokraći i obrnuto). U slučaju ovog čoveka, rupa je stvorila novi prolaz za njegovu spermu.

Ovakve fistule obično su uzrokovane traumom, hroničnim infekcijama urinarnog trakta, operacijom ili rakom.

Ovaj pacijent je pre dve godine neko vreme proveo u bolnici gde je stavljen u komu kako bi se oporavio od predoziranja kokainom i PCP-om.

Istraživači na ovoj studiji pretpostavljaju da je nepravilno umetnut kateter tokom hospitalizacije mogao da izazove traumu urinarnog trakta i stvori fistulu.

Lekari kažu da je ovo stanje toliko retko, zbog čega su studiju objavili u medicinskom žurnalu koji se bavi bizarnostima.

Lekari su uspeli da zakrpe rupu operacijom i muškarac se potpuno oporavio.

Iako je to izuzetno retka komplikacija za katetere, istraživači su napisali da njihov slučaj "naglašava važnost pažnje prilikom upotrebe naizgled benigne terapije" poput katetera.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track