ČUVENA SVETSKA KLADIONICA OBJAVILA KVOTE: Partizan apsolutni favorit za OSVAJANJE ABA LIGE! Zvezda ima male šanse... IZNENAĐUJUĆE!
Foto: @starsport

ko bi rekao

ČUVENA SVETSKA KLADIONICA OBJAVILA KVOTE: Partizan apsolutni favorit za OSVAJANJE ABA LIGE! Zvezda ima male šanse... IZNENAĐUJUĆE!

Košarka -

Partizan je dobio ulogu apsolutnog favorita u novoj sezoni ABA lige! Drastično manje šanse od crno-belih ima njihov večiti rival, dok sve preostale ekipe zajedno imaju mizerne izglede za tron.

Dolazak Željka Obradovića i angažovanje izuzetno kvalitetnih igrača uticalo je na to da klub iz Humske bude na papiru ispred svih. Naravno, to nije nikakva garancija uspeha, ali svakako da govori o trenutnom odnosu snaga u regionalnoj košarci.

Dejan Radonjić
foto: ABA League/Budućnost VOLI

Zvezda bi se sasvim sigurno bolje kotirala, ali brojne povrede igrača, kao i nedolazak adekvatnog pojačanja na poziciji pet (prosto ih nije bilo na tržištu), uticalo je na to da oni ostanu poprilično iza večitog rivala. "Vilijem Hil", čuvena svetska kladionica, stavila je kvotu na Partizan 1,57, a za trijumf Crvena zvezde plaćaju čak 3,00. Ostali klubovi kotiraju se jako loše, što govori da će titula izvesno završiti u Beogradu.

Aba liga 1. kolo

petak

Mornar - Cibona 18.00

C. zvezda - Split 20.00

subota

Igokea - Borac 17.00

Cedevita - Krka 21.00

nedelja

Mega - Studentski centar 12.00

Budućnost - FMP 19.00

ponedeljak

Zadar - Partizan 18.00

Na početku takmičenja Zvezda ima rutinski zadatak jer u Pionir dolazi Split (danas, 20 časova). Partizan očekuje teži zadatak jer odlaze na vruće gostovanje Zadru (ponedeljak, 18 časova).

Vlado Jovanović, Vlada Jovanović, Vladimir Jovanović
foto: Mega. rs

Od preostalih srpskih klubova očekuje se da budu na sredini tabele. Pre svega od Mege i FMP. Borac je napravio respektabilan tim i Čačani ne bi trebalo da brinu oko opstanka.

Kvote za titulu

Partizan 1,57

Crvena zvezda 3,00

Budućnost 16

Cedevita 16

Igokea 21

Mornar 21

Mega 51

FMP 67

Cibona 101

Borac 251

Zadar 251

Split 501

Stud. centar 501

Krka 501

* izvor: Kladionica "Vilijem Hil"

Počinje ABA liga - Zvezda brani tron, silno se pojačala preko leta, a na premijeri večeras (20.30) u Pioniru ne bi smela da ima većih problema sa Splitom. To govore i margine - pobeda domaćina s više od 19,5 poena razlike nosi kvotu 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Split.

Kurir sport / M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track