Region

Svet

Region

Jovanka Broz i tajne službe epizoda 2: Šta je OZNA znala o Jovanki!

"Jovanka Broz i tajne službe" epizoda 2. biće emitovana na RTS-u ponedeljak 27. septembra u 21 i 50. Gledaoci će saznati šta je OZNA znala o Jovanki i zašto se Ranković plašio da se Krajačić ne umeša u odnose Tita i Jovanke.

Jovanka Broz i tajne službe epizoda 2: Šta je OZNA znala o Jovanki! Screenshoot/Youtube




Druga epizoda dokumentarno-igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe" govori o Jovankinom postepenom zaljubljivanju u Tita, njenim dilemama u odnosu na stupanje u brak sa njim, venčanju i stavu službi bezbednosti u odnosu na njihovu vezu.


Jovanka se preko Steve Krajačića i Savke Čolić interesuje za Titove žene kako bi procenila kakav će odnos imati prema njoj i da bi izbegla da bude Titova prolazna avantura. Gledaoci će saznati šta je OZNA znala o Jovanki i zašto se Ranković plašio da se Krajačić ne umeša u odnose Tita i Jovanke.


Jovankina sestra Nada Budisavljević preneće gledaocima svoje utiske na vest da će se Jovanka udati za Tita i kako je izgledalo njihovo venčanje. Zašto je taj podatak čuvan u strogoj tajnosti od aprila do septembra 1952. godine.


Posebno je zanimljivo kako i kada je Jovanka prvi put predstavljena javnosti. Zašto je Tito slao Jovanku u Rim kod našeg ambasadora Vladimira Velebita i njegove supruge Vere? Da li je Jovanka bila svesna velikih razlika između nje i Tita i kako ih je prevazilazila?






U igranom delu ove epizode pojavljuju se Nebojša Dugalić, Milica Tomašević, Gordan Kičić, Bojan Žirović, Maja Šuša i Strahinja Blažić.


Producentkinja serije je Danka Milošević i produkcija GFC, narator je glumac Tihomir Stanić, autor scenarija Svetko Kovač, a režija Nedeljko Kovačić.


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 





 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Promo RTS

Povezane vesti:


>