Rakić: Naslovnica tabloida Alo je poziv za ubistvo 1Foto: Beta/Branislav Božić

Vučić je zbog aktuelnih dešavanja na Kosovu doživeo potpuni debakl i izneverio čak i svoje najtvrđe pristalice. Sad po starom, već oprobanom receptu, pokušava da za sve svoje neuspehe okrivi predstavnike opozicije. Za očekivati je da zbog toga i dodatno pojača represiju prema neistomišljenicima, što jeste svojstveno svim diktatorskim režimima – ocenjuje za Danas zamenica predsednika Demokratske stranke, Dragana Rakić.

Našu sagovornicu smo upitali da prokomentariše današnju naslovnu stranu tabloida Alo, gde se u glavnom tekstu “Šiptarima pomažu Đilas i Hrvati” navodi da je “u toku sinhronizovana akcija u pokušaju rušenja Srbije”.

– Ova naslovnica je posebno opasna ako se uzme u obzir način na koji je Vučić pretio Ćuruviji neposredno pre ubistva. Jednom rečju, ova naslovnica je upravo to – poziv na ubistvo. Demokratska stranka najoštrije osuđuje ove pozive na linč. Nedopustivi potezi režima i njihove propagande unose dodatne tenzije u društvo koje je na ivici kolapsa zbog korupcije i organizovanog kriminala koji vlada. Demokratskoj stranci je javni interes na prvom mestu. U ovom trenutku najviši javni interes jeste smena opasnog i katastrofalnog režima koji će se služiti sve brutalnijim sredstvima protiv opozicije i građana kako bi pokušao da produži svoju egzistenciju – zaključuje Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari