Hulk ©Reuters
Hulk ©Reuters

Hulk tukao u stativu iz penala, šampion Južne Amerike preživeo do revanša u Belo Orizonteu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.09.21. | 04:59

Bez pobednika u Sao Paulu, Palmeirasu će biti teško za sedam dana - 0:0

Ljubitelji fudbala u Južnoj Americi, a pre svega oni u Brazilu, zaslužili su mnogo više od tamošnjeg derbja u polufinalu Kopa Libertadores. Utisak je da je Palmeiras bukvalno preživeo u svom Sao Paulu, iako je domaćin jedini tim koji je pogodio okvir gola na utakmici. I to samo jednom. Atletiko Mineiro nije uspeo u tome, ali je izdrmao stativu protivničkog gola. To se dogodilo u 42. minutu, kada tragičar meča Hulk, nije uspeo da iskoristi jedanaesterac. Na kraju je ostalo 0:0, a Mineiro će za sedam dana biti favorit za prolaz u veliko finale.

Gosti su i večeras bili ti koji su kontrolisali dešavanja na terenu, ali je viđeno tek nekoliko ozbiljnijih prilika sa obe strane. Za onu najbolju bio je zaslužan Dijego Kosta, na kojeg je posle dobrog prodora i dodavanja Žaira, neoprezno startovao Gustavo Gomes, pa nikakve dileme nije bilo. Hulk je preuzeo odgovornost, ali je umesto donjeg levog ugla gostujućeg gola, pogodio stativu, iako je sjajni Veverton već bio savladan.

Izabrane vesti

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Najveća zabrinutos za gostujućeg trenera Aleksija Sitvala Kuku, koji je tokom meča u nekoliko navrata menjao taktiku, bilo je to što se povredio Dijego Kosta. Iskusni napadač je na početku drugog poluvremena osetio bol u levoj butini i zatražio izmenu, pa se već sada može reći da je pod upitnikom za revanš. Bivšem napadaču Čelsija i Atletiko Madrida ovo je bio tek drugi start u dresu Atletiko Mineira. Kuka ga je postepeno uvodio u ritam, postizao je golove protiv Bragatina i Resifea, a ovo mu je bio premijerni meč u ovogodišnjem Kopa Libertadores. Odradio je veliki posao kod iznuđivanja jedanaesterca, ali u drugom poluvremenu nije uspeo da pomogne svom timu.

Naravno, aktuelni šampion Južne Amerike se nikako ne sme otpisivati pre vremena, bez obzira što nikako ne uspeva da stabilizuje formu. Palmeiras ima veliki kvlaitet i iskustvo igranja na ovom nivou, što bi moglo da mu donese neophodnu mirnoću u revanšu.

KOPA LIBERTADORES - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

Palmeiras - Atletiko Mineiro 0:0

Četvrtak

02.30: (1,25) Flamengo (6,25) Barselona Gvajakil (11,0)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

HulkDijego KostaKopa LibertadoresAtletiko MineiroPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara