Iz Potosija se vidi luka spasa, Bismark Uba uništo Santa Kruz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.09.21. | 03:46

U bolivijskoj Aperturi veliko i vredno slavlje ekipe Marka Sandija - 3:0

Nije bilo lako pre samo mesec dana nositi dres Real Potosija, ali se u situacija u ovom klubu radikalno promenila u poslednjih nekoliko nedelja igranja u bolivijskoj Aperturi. U prethodna tri kola ekipa Marka Sandija osvojila je sadam bodova, što je gotovo polovina od ukupnog broja bodova u dosadašnjih 20 kola (15 bodova), pa se Real izjednačio sa Blumingom, koji ima utakmicu manje.

Ceh dobre forme domaćeg tima večeras je platio Santa Kruz, koji je na krilima odlične partije Bismarka Ube, ispraćen sa tri gola u svojoj mreži (0:3). Nigerijski napadač je bio najagilniji tokom čitave utakmice i nerešiva enigma za gostujuću odbranu. Postigao je dva gola i mogao najmanje još dva, ali mu na tome niko u klubu neće zameriti. Ono što je bilo važno za snažnog napadača jeste da prekine niz od četiri utakmice bez postignutog gola, pa je sada na cifri od pet datih golova u ovoj sezoni.

Izabrane vesti

Uba je upravo bio taj koji je rešio pitanje pobednika na stadionu Viktor Agustin Ugarte. Golove je postigao u 23. i 60. minutu, dok je konačan rezultat postavio Hordi Kandija u 79. minutu.

Ekipu Marka Sandija već za čletiri dana očekuje derbi Potosija sa Nasionalom, gde će biti u prilici da krunišu seriju dobrih rezultata, a možda i da pobegnu sa mesta koje vodi u plej-aut. Fenjeraš San Hose je već prežaljen, s obzirom da je kažnjen sa 12 bodova i ima samo jedan remi u dosadašnjih 20 utakmica. Ipak, Real se juri sa Blumingom, a blizu mu je i Real Tomajapo.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara