Tigar je zver gladna golova! Dva pogotka za 33 minuta u Primeri, Rajo na mestu koje vodi u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.09.21. | 00:23

Fantastični Kolumbijac ozbiljna noćna mora za tim iz Baskije, pošto je ovo njegov osmi gol na pet utakmica u karijeri tokom Atletik Bilbaa - 2:1

Debelo je zagazio u 36. godinu života, ali Radamel Falkao još uvek nije reakao poslednju reč u svojoj karijeri. Popularni El Tigre drugi put ove sezone je zaigrao u finišu meča za Rajo Valjekano, što mu je bilo dovoljno da upiše i drugi pogodak za klub iz Valjekasa. Ovoga puta, u šestom minutu nadoknade vremena srušio je Atletik Bilbao na San Mamesu i naneo prvi poraz ekipi Marselina Garsije Torala - 2:1 (1:1).

Rajo je zahvaljujući Falkau, koji je krunisao sjajan centaršut Bebea u poslednjim trenucima meča, stigao do treće pobede u sezoni, pa se sada šepuri na visokom četvrtom mestu španskog prvenstva. Kolumbijac se potvrdio kao ozbiljna noćna mora za tim iz Baskije, pošto je ovo njegov osmi gol na pet utakmica u karijeri tokom Atletik Bilbaa. Prethodnih sedam je dao u dresu Atletiko Madrida, a protivnika su najviše bolela ona dva iz finala Lige Evrope u sezoni 2011/2012, kada je bilo 3:0 za Jorgandžije u Bukureštu.

Izabrane vesti

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Gosti iz predgrađa Madrida uspeli su da osujete opasne nalete domaćina, bili su strpljivi u završnici meča, a onda su iskoristili izuzetno golgetersko umeće vremešnog Kolumbijca. Falkao je u tom šestom minutu nadoknade znao da je došao idealan trenutak da upravo on reši meč. Pre Bebeovog centaršuta je nameštao svoje saigrače u kaznenom prostoru, a onda umakao svojim čuvarima i sa vrha peterca poslao loptu glavom u mrežu nemoćnog Unaja Simona.

Falkao je u prošlom kolu, protiv Hetafea, ušao na teren u 71. minutu i deset minuta kasnije upisao prvenac u ovoj sezoni, a večeras je na travu San Mamesa zakoračio u 76. minutu i strpljivo sačekao idealan trenutak da postane heroj utakmice.

Domaći Atletik Bilbao tokom čitave utakmice nije uspeo da dokaže da je bolji tim od onog koji sa druge strane na sjajan način vodi mladi strateg Andoni Iraola. Čak i taj pogodak kojim je ekipa Garsije Torala stigla do izjednačenja u 33. minutu bio je plod undividualne greške senegalskog veziste Patea Sisa, koji je nespretno reagovao na oštar centaršut Ikera Munijaina i matirao nemoćnog Dimitrevskog.

Bilbao je meč završio sa samo jednim udarcem u okvir protivničkog gola, a nije uspeo ni da se nametne na terenu, pa je Rajo bio taj koji je uglavnom diktirao tempo. Gosti su pokazali da mogu da igraju na više načina. U petom minutu meča pokazali su koliko su opasni i furiozni iz kontranapada. Serhio Gvardiola je oduzeo neodlučim protivničkim vezistima loptu na 45 metara od Bilbaovog gola, otvorila se brza kontra, a onda usledilo pravovremeno dodavanje za Alvara Garsiju, koji je lucidno sa šest-sedam metara udaljenosti bocnuo loptu preko istrčalog Simona.

Rajo u završnici meča nije igrao na bod. Iraolin tim je uspeo da iskontroliše dešavanja na terenu, a mladi stručnjak je pogodio sa izmenama, pošto je asistent Bebe ušao u 79. minutu, tri minuta nakon Falkaa i onda ga fantastičnim centaršutem u nadoknadi pretvorio u zasluženog heroja utakmice.

Iraolin tim bi sada mogao da postane svestan svojih kvaliteta i pokuša da učini ovu sezonu jednom od boljih u novijoj istoriji ovog simpatičnog kluba. Rajo možda nije tim koji može da zadrži četvrto mesto Primere, ali je trećom pobedom u prethodna četiri kola nagovestio visoke domete. Pred Iraolinim timom je odličan raspored (Kadiz, Osasuna, Elče, Betis), ali će sada i apetiti i očekivanja biti veći, pa u narednim nedeljama mora da potvrdi da odlične igre i rezultati nisu nikakav plod trenutnog nadahnuća, već zavidnog kvaliteta ovog tima.

PRIMERA - 6. KOLO

Utorak

Hetafe - Atletiko Madrid 1:2 (1:0)

/Mitrović 45 - Suarez 76 i 90+1/

Bilbao - Rajo Valjekano 1:2 (1:1)

/Sis 33ag - Garsija 5, Falkao 90+6/

Levante - Selta 0:2 (0:0)

/Mendez 85/

Sreda

19.30: (1,90) Espanjol (3,40) Alaves (4,30)

19.30: (1,70) Sevilja (3,60) Valensija (5,30)

22.00: (1,28) Real Madrid (5,70) Majorka (10,5)

22.00: (1,57) Viljareal (3,80) Elče (6,50)

Četvrtak

19.30: (3,80) Granada (3,45) Sosijedad (2,00)

19.30: (2,45) Osasuna (3,20) Betis (3,00)

22.00: (6,00) Kadiz (4,10) Barselona (1,55)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Radamel Falkao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara