Foto: aba-liga.com/Mega/Ivica Veselinov
Foto: aba-liga.com/Mega/Ivica Veselinov

Megin biser u Poljskoj: Nikola Mišković potpisao za Arku iz Gdinje

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.09.21. | 23:24

"Može da šutira sa distance, sjajno barata loptom ispred koša... Dobrodošao, Nikola", stoji u zvaničnom saopštenju poljskog kluba

Jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša i momak kojem je predviđana blistava budućnost, napustio je redove Mege posle skoro četiri godine u prvom timu. Nikola Mišković se odlučio za novu avanturu, karijeru nastavlja u redovima Arke iz Gdinje.

Sreda, 21.30: (3,90) Gran Kanarija (16,0) Barselona (1,30)

Izabrane vesti

U redovima Arke ga čeka doskorašnji saigrač, 23-godišnji Novak Musić. Mladi srpski plejmejker je takođe ovog leta zadužio opremu poljskog tima. Sa klupe će ga predvoditi 30-godišnji srpski stručnjak Miloš Mitrović, koji je nedavno postavljen za prvog trenera Aseka.

Mladi krilni košarkaš je pažnju na sebe skrenuo nastupima u dresu U18 reprezentacije, kada je na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj vodio Srbiju do zlata. U finalu je protiv vršnjaka iz Španije postigao 23 poena, te je na kraju proglašen i najkorisnijim igračem turnira.

Prvi profesionalni ugovor u karijeri potpisao je krajem januara 2017. godine, kada se obavezao na vernost Megi. Posle kaljenja u Beovuku 72, za Megu je u ABA ligi debitovao u martu 2018. godine. Upisao je 65 nastupa u regionalnom šampionatu, uz prosek od 8,8 poena po utakmici. Najbolju partiju pružio je protiv Partizana u sezoni 2018/19, kada je ubacio 30 poena.

Ipak, posle jako dobre godine, tokom koje je upisao i pomenuti rekord karijere na Jadranu, brojke su počele da opadaju. Posle 256 poena u pomenutoj sezoni, u narednoj je skupa postigao 199, u minuloj samo 100. Slika o velikoj nadi srpske košarke je počela da bledi.

Zato odlazak u Poljsku nije nužno loša stvar ili pogrešno skretanje, kako bi neko mogao da protumači. Mišković će u Gdinji dobiti adekvatnu minutažu i pod palicom mladog srpskog trenera Mitrovića šansu da se vrati na pravi put.



tagovi

Nikola MiškovićKK MegaArka Gdinja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara