PAPA FRANJA ISPOVEDIO JEZUITIMA: Neki su želeli da me vide mrtvog, čak su i izbor za novog poglavara pripremali!
Foto: REUTERS, EPA/FABIO FRUSTACI

kasnije priznao sa se šali

PAPA FRANJA ISPOVEDIO JEZUITIMA: Neki su želeli da me vide mrtvog, čak su i izbor za novog poglavara pripremali!

Planeta -

Papa Franja se našalio da su ga neki ljudi, nakon što je otišao na operaciju debelog crijeva u srpnju, želeli da vide mrtvog te da su neki crkveni dužnosnici već počeli pripremati konklavu kako bi izabrali njegovog naslednika.

Franja je to rekao tokom susreta s pripadnicima katoličkog verskog reda, jezuitima, početkom septembra u Slovačkoj, a u utorak je preneo jezuitski časopis La Sivilta Katolika.

Kada ga je jedan jezuit upitao kako ga služi zdravlje, Franja je rekao: "Još sam živ. Iako su me neki želeli videti mrtvog".

"Znam da su čak održani i sastanci prelata koji su mislili da je Papa u ozbiljnijem stanju nego je bilo rečeno. Pripremali su konklavu. Neka. Hvala Bogu, dobro sam", rekao je Franjo.

Franjo je izabran za poglavara Katoličke crkve 2013., a 4. srpnja ove godine bio je na operaciji debelog crijeva te je u bolnici proveo 11 dana.

Jezuitima je takođe kazao da ga je na operaciju nagovorio medicinska sestra i da mu je spasila život.

Neimenovanoj medicinskoj sestri se zahvalio u intervjuu koji je dao početkom septembra. Tada je također opovrgao glasine da razmišlja o povlačenju i dodao da nakon uspešne operaciji vodi "potpuno normalan život".

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track