ULOV ZLATA VREDAN: Policija uhapsila par koji je pokušao da u Okland prokrijumčari veliku količinu brze hrane
Foto: Profimedia

korona na novom zelandu

ULOV ZLATA VREDAN: Policija uhapsila par koji je pokušao da u Okland prokrijumčari veliku količinu brze hrane

Planeta -

Dvojica muškaraca pokušala su da uđu u grad koji je zbog pandemije koronavirusa odsečen od sveta i gde restorani i dostava ne rade, sa bogatim tovarom hrane iz restorana brze hrane i 100.000 novozelandskih dolara.

Novozelandska policija uhapsila je dvojicu muškaraca koji su pokušali da prokrijumčare pun prtljažnik hrane iz popularnog lanca brze hrane KFC u zatvorenu urbanu zonu najvećeg grada u državi, Oklanda.

Kako piše Gardijan, policajci su u prtljažniku pronašli i više od 100.000 novozelandskih dolara.

Muškarci su uhapšeni nakon što su automobilom pokušali da pobegnu od policije blizu "granice" Oklanda. Kada im je policija pretražila automobi, pronašla je veliku količinu pržene piletine, pomfrita i keša.

Hapšenje je dirnulo u živac stanovnike Novog Zelanda, a naročito Oklanda koji je već mesec dana u strogom karantinu i gde ne funkcioniše ni dostava ni restorani.

Policija je prošle nedelje uhapsila muškarca koji je na društvenim mrežama objavio snimak na kome se vidi kako prelazi "granicu" Oklanda u potrazi za brzom hranom iz Mekdonaldsa.

Portparol policije rekao je da su policajci primetili sumnjivo vozilo koje se kretalo makadamom i koje se, kada su ugledali policiju, naglo okrenulo i pokušalo da pobegne.

Policija ih je uhvatila i u prtljažniku njihovog vozila pronađene su velike količine hrane, prazne kesice i keš.

Koliko god ovo zvučalo kao scena iz neke komedije, mere na Novom Zelandu su vrlo stvarne i njihovo kršenje može da povuče kaznu zatvora od 6 meseci ili novčanu kaznu u iznosu do 4000 dolara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track