Robert Levandovski (©Reuters)
Robert Levandovski (©Reuters)

Levandovski više ne razmišlja o promeni kluba: Nema razloga da menjam ligu

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.09.21. | 16:39

U Minhenu mogu da budu mirni, poljski golgeter ne planira odlazak

Bajern Minhen i Evropska asocijacija sportskih medija (ESM) organizovali su svečanost u čast Roberta Levandovskog, Zlatne kopačke za sezonu 2020/21. sa 48 golova u 40 utakmica.

Tim povodom golgeter minhenskog Bajerna odgovarao je na novinarska pitanja, među kojima je bilo i redovno: "Da li razmišljaš o promeni kluba?".

Izabrane vesti

Doduše, u ovom slučaju "lige", pošto je jasno da prelazak bilo koje zvezde iz Bajerna u neki drugi nemački klub znači korak unazad.

"U ovom trenutku ne razmišljam o tako nečemu, 100 odsto sam koncentrisan na Bajern Minhen. Uvek postoje spekulacije, ali ja se već srećem sa timovima iz drugih zemalja u Ligi šampion, tako da nema razloga da probam neko novo prvenstvo", istakao je poljski napadač.

Priznaje, takođe, Levandovski da je svojevremeno pregovarao sa Real Madridom, o čemu su mediji naširoko pisali.

"Tačno je da sam se sastao sa Florentinom Perezom nekoliko puta, jednom posle utakmice koju smo igrali protiv njih. Ali, ne mogu da otkrivam o čemu smo pričali".

Na pitanje španske Marke o Karimu Benzemi, golgeter minhenskog kluba rekao je da se divi Francuzu zbog njegovog načina igre i da mu se dopada zbog toga što mnogo radi za tim.

Kao mlađem, Poljaku se dopadao stil Tjerija Anrija.

"Kao mali ugledao sam se na Tjerija Anrija, ali moji pravi uzori bili su moji roditelji. Mnogo su se žrtvovali da bi me vozili na treninge posle posla i da bi me napravili ne profesionalcem, već srećnim detetom", prisetio se Levandovski.

KVOTE NA MEČEVE 2. KOLA LIGE ŠAMPIONA

Što se tiče prestižnog priznanja koje je dobio, Levandovski ga je posvetio saigračima, ali i najavio da se ne opterećuje nagradama.

"Ne razmišljam o još jednoj Zlatnoj kopački. Sezona je tek počela, ali ja ne igram da bih osvajao nagrade", naveo je Bajernov as, koji je već postigao sedam golova u pet kola Bundeslige.

Za razliku od individualnih nagrada, ekipne i te kako priželjkuje.

"Još nije gotovo, i dalje smo gladni pobeda", istakao je Poljak.

Robert Levandovski je, inače, tek drugi fudbaler iz nemačkog prvenstva kom je pripala Zlatna kopačka. Pre njega to priznanje dobio je čuveni Gerd Miler, ali u dva navrata: 1970. i 1972. Rekorder je Lionel Mesi sa šest trofeja, a Kristijano Ronaldo ih ima četiri.


tagovi

Robert LevandovskiBajern Minhenletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara