Čokoladna punjena gnezda za proslave i slave

Raskošni izgled i ukus za vaš sto.

Utorak, 21.09.2021.

10:18

Izvor: B92

Čokoladna punjena gnezda za proslave i slave
Foto:Bakina kuhinja

Podeli:

Potrebno je:

100 ml vode

100 gr šećera

50 gr čokolade (ako je posno – posna čokolada)

80 gr maslaca (ako je posno – posni margarin)

80–100 gr oraha (mogu lešnici)

130 gr mlevenog keksa (ako je posno – posni keks)

Još treba: 100 gr pečenih lešnika, seckanih ili krupno mlevenih

Priprema: U šerpu sipati vodu, dodati maslac, šečer, čokoladu, pa staviti na šporet da se istopi. Dodati keks i orahe i sve izjednačiti. Ostaviti da se ohladi u frižideru. Rukama vaditi smešu i praviti kuglice oko 20 gr ili manje i uvaljati ih u seckane lešnike i ređati u poslužavnik. Puniti nutelom, kremom ili džemom po izboru. Jako su dekorativni i ukusni slatkiši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare