Čokoladna punjena gnezda za proslave i slave
Raskošni izgled i ukus za vaš sto.
Utorak, 21.09.2021.
10:18
Potrebno je:
100 ml vode
100 gr šećera
50 gr čokolade (ako je posno – posna čokolada)
80 gr maslaca (ako je posno – posni margarin)
80–100 gr oraha (mogu lešnici)
130 gr mlevenog keksa (ako je posno – posni keks)
Još treba: 100 gr pečenih lešnika, seckanih ili krupno mlevenih
Priprema: U šerpu sipati vodu, dodati maslac, šečer, čokoladu, pa staviti na šporet da se istopi. Dodati keks i orahe i sve izjednačiti. Ostaviti da se ohladi u frižideru. Rukama vaditi smešu i praviti kuglice oko 20 gr ili manje i uvaljati ih u seckane lešnike i ređati u poslužavnik. Puniti nutelom, kremom ili džemom po izboru. Jako su dekorativni i ukusni slatkiši.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Komentari 0
Pogledaj komentare